Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrůzy vězeňských táborů v Severní Koreji: Lidé pojídají nestrávené fazole z psího trusu!

Autor: shp - 
17. února 2014
14:24

Práce, utrpení, práce, ponižování, práce, zoufalost, práce a hladovění. Tak to vypadá v severokorejských vězeňských táborech, kde končí političtí vězni i všichni, kdo jsou pro režim nepohodlní. Aby přežili, musí tam lidé dokonce prohledávat psí trus, aby našli nestrávené zbytky jídla, které jim mohou zachránit život od vyhladovění.

Kim Jang Sun strávila ve vězeňském táboře Jodok devět let. Provinila se tím, že šířila pomluvy o tom, že její kamarádka měla poměr se zesnulým vůdcem Kim Čong-Ilem. „Je to místo, ze kterého vám budou stát hrůzou vlasy na hlavě. Žádná slova vám nepomohou pochopit, co je to za místo,“ prohlásila dnes již postarší žena ve videu Amnesty International.

To místo pro ni bylo peklem na Zemi. „Ráno vstanete a jdete pracovat, přestanete, až když se setmí,“ prohlásila stařenka. K ženám se v táborech chovají příšerně.

Park Ji-Hyun v něm skončila, když utekla čínskému farmáři, kterému byla prodána jako otrokyně. „I čtyři ženy musely orat s pluhem. Dvě ho táhly zepředu, dvě zezadu,“ popsala hrůzy táborů.

Těhotné nutí tahat těžké věci, aby potratily

Těch se ale za oplocenými zdmi odehrávalo mnohem více. Při příjmu do tábora vám udělají těhotenské testy. Ženy, které jsou těhotné, jsou nuceny k potratu. Musí nosit tak těžké věci, až potratí,“ dodala Ji-Hyun. Tím nejhorším v táborech však zůstává hladovění. „Civilisté i vojáci trpí v táborech hlady. Viděl jsem hromady mrtvol lidí, kteří zemřeli hlady,“ prohlásil Joo Il-Kim, který v táboře pracoval jako ostraha.

Pokud jde o přežití, lidé házejí za hlavu důstojnost. „Lidé jsou tak hladoví, že sní vše! Od psího žrádla, potravy pro dobytek, až po fazole pohozené na zemi. Slyšela jsem dokonce, že někteří lidé pojídají nestrávené fazole z psího trusu,“ řekla Ji-Hyun.

I jídlo ale lidem mnohdy již nedokázalo pomoci. „Ve třetím stupni podvýživy se lidem otevírají řitní otvory. I když je nakrmíte, již jim není pomoci,“ vypověděl smutně Il-Kim.

robert43 ( 18. února 2014 04:56 )

MOZNA SOUDRUZKA sEMILOVA BY TAM MELA ZAJET A DAT TO DOPORADKU JAKO JEJI BRATRI V ROCE 1945

abyss ( 18. února 2014 00:35 )

Jsi blázen nebo co? Já jsem snad pustila nějakého čtyřnásobného vraha, že mě tu tak napadáš? Jdi se léčit a nemotej tu dohromady vrahy a politická vězně ty pomatenče

lukreciaborgia ( 18. února 2014 00:14 )

karmavana-tak,tak a hybaj s nimi na Guantanámo,tam už čeká Obama.

lukreciaborgia ( 18. února 2014 00:11 )

abyss-no to jo,vy jste tak humánní,že se klidně pustí 4 násobný vrah malých dětí,který ještě v lochu vykřikuje,že se neudrží a bude vraždit dále a policie mu vystaví falešnou identitu,vybaví ho penězy,dá mu peníze na koupi bytu a to vše v zájmu humanity.To je síla!!Kde se na nás hrabe Kim??Naše zákony jsou větší zvěrstvo!!A nevěřte všechno čmáralům z redakce.

lukreciaborgia ( 18. února 2014 00:06 )

honza54-tak,tak,a kapitalisti na Guantanámo,tam je černoch Obama přivítá a rád!!!

Zobrazit celou diskusi