Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Praze hořel hotel, kde bydleli mladí pijani z Dánska a Švédska! Zapálili ho?

Autor: lvi - 
17. února 2014
12:53

Už druhým týdnem švédští a dánští studenti nezřízenou konzumací pro ně levného alkoholu zapíjejí své jarní prázdniny. Ubytovaní jsou v hotelech po celé Praze, v jednom z nich v centru metropole dnes nad ránem hořelo! Zdroj blízký vyšetřování Blesk.cz potvrdil, že v založení požáru mohou mít prsty možná právě švédští studenti!

Podkrovní pokoj, který požár zcela zničil, měli totiž pronajatý studenti ze Švédska. V době, kdy začalo hořet, v něm prý ale nebyli. Nikomu se nic nestalo. Oheň napáchal škodu za necelý milion korun a poškodil devět dalších pokojů a hotelovou chodbu.

"Byly zachráněny čtyři osoby a šest lidí bylo evakuováno. Nikdo z nich nepotřeboval ošetření od zdravotní záchranné služby," uvedl na svých internetových stránkách hasičský záchranný sbor. Na místě zasahovaly jednotky ze dvou stanic. Po dobu zásahu, který skončil dnes po třetí hodině ráno, blokovali hasiči tramvajový provoz ve směru z náměstí Republiky k Vltavě.

Nehoda nebo další výtržnost?

Příčiny požáru se nadále vyšetřují. Zda byl oheň založen úmyslně, nebo se jednalo o náhodu, zatím nikdo oficiálně nepotvrdil. Zdroj blízký vyšetřování ale Blesk.cz potvrdil, že požár vznikl pravděpodobně kvůli nevyhaslému nedopalku v pokoji Švédů.

Už minulý týden ale zničil část hotelového vybavení ve Špindlerově Mlýně mladý Dán a byl za to už dokonce odsouzený. Od soudu odešel s dvouletou podmínkou a zákazem vstupu do Česka v témže trvání a musel zaplatit pokutu osm tisíc korun.

Mladí Skandinávci tráví v těchto dnech v Praze prázdniny. Policisté jejich pohyb monitorují, na pomoc mají i čtyři dánské kolegy. Většina přečinů severské mládeže se týká drobných výtržností a opilosti.

repro ( 17. února 2014 14:44 )

Ale to vůbec ne, doma si tohle nesmí dovolit. Tam se na veřejnosti nepije ani neřádí. Kdyby to tam udělal cizineec, vypakovali by ho a ani by tam nesměl. Proto to, co nesmí doma, dělají tady. Jo a o těch dětech politiků co ničí památky, udělal to jen jeden a ještě na to hodně doplatil. Tak do toho hned nezahrnuj všechny politiky.

b.o.beer ( 17. února 2014 14:16 )

To co se tu deje neni o Danech nebo Svedech.Kdyby udelalo 10 000 mladejch Cechu najezd do napr.Moldavie dopadlo by to stejne ne-li hur.Staci si vzpomenout co se deje na Vaclavaku na Silvestra.

annakarenina ( 17. února 2014 13:32 )

Najezdy vikingu byly vzdy nebezpecne.

Jirka1313 ( 17. února 2014 13:31 )

Je to tak.

jetstream ( 17. února 2014 12:56 )

Jejich policajti s nima hlavne diskutuji !!!!! No ono je to asi proto ze to co daji doma za jedno pivo tady dostanou deset

Zobrazit celou diskusi