Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pozor na můj chobot! Lvice prchla před slonem na strom

Autor: evak - 
9. února 2014
16:30

Lvice jako královny zvířat by měly oplývat nezměrnou odvahou. Když si na ně ale došlápne slon, jejich statečnost je tatam! Podívejte se na úchvatné fotky bojácné lvice, kterou chobotnatec donutil vyšplhat na strom.

Královna zvířat se příliš nepředvedla. Místo, aby se svému slonímu soupeři postavila čelem, nechala se od něj docela jednoduše zastrašit. Před jeho chobotem se musela uchýlit do nového - zcela nečekaného - útočiště!

Rozzuřenou bojácnou šelmu na stromě vyfotili fotografové Dalida a Andrew Innesovi v národním parku Serengeti. Lvice zoufale řvala o pomoc před slonem, který na ni útočil ze země. Nelíbilo se mu totiž, že pyšně nakráčela do jejich teritoria.

Nakonec ale mohla být ráda, že jí nikdo na pomoc nepřišel, protože po chvíli to chobotnatec znuděně vzdal a ona tak utekla se svou hanbou zcela nepozorovaně.

naidka ( 9. února 2014 19:46 )

na jiném portálu jsem četla, že ho už naučili pít z láhve, ale pokud se nenapije od slonice, je jeho prognóza nejistá. Dál nevím.

negomba ( 9. února 2014 19:29 )

Tak je to normální v přírodě. Lvice vždycky uteče před slonem. Slonovi kůži neprokousne, to by byl zpro ní zbytečný zápas který by musela tak či tak vzdát, pokud se nepřimotá slonovi pod nohy.. Ale fotky krásné. A jinak se přidávám s otázkou, jak je na tom naše slůně????

naidka ( 9. února 2014 17:07 )

No jo, je to úžasné a úchvatné, ale radši Bleskáči napište o tom novorozeném slůněti z ostravské ZOO, jak se mu daří.

Zobrazit celou diskusi