Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka unesla syna do Mexika: Otce našel po 18 letech!

Autor: Veronika Kynclová - 
9. února 2014
16:51

Když bylo Američanu Nathanovi Slinkardovi pět let, unesla ho matka do Mexika. Od roku 1995 po něm otec pátral. Syn ho teď ale překvapil – po 18 letech si ho našel sám!

Při rozvodu s manželkou Trenou soud rozhodl, že jejich tři děti dostane do péče právě Steven. Jí se to ale nelíbilo, a tak v říjnu 1995 naložila do auta tehdy pětiletého Nathana, jeho sedmiletého brášku Andrewa a tříletou sestru Sydney a odjela s nimi do Mexika.

Téměř dvě desetiletí se snažil Steven děti najít, ale Trena se skrývala, neustále měnila místa pobytu a ani policie ji nedokázala vypátrat.

Vše se ale změnilo minulý týden, kdy Nathan, jemuž je nyní už 23 let, přišel na americký konzulát v Mexiku a požádal úředníky, aby ho pustili do USA a on se tak mohl vrátit k otci žijícímu ve státě Illinois.

Matku neprozradil

„Úřady mu vyšly vstříc, takže mi poslal fotku, abych ho poznal. Hned na letišti jsme si padli do náruče,“ vzpomíná na emotivní setkání Steven. „Jsem rád, že je doma, je to hodný kluk. Nyní bydlí se mnou a má velké plány do budoucna,“ dodal.

Na děti čeká dál

Nathan mu sice odmítá prozradit, kde se jeho matka a sourozenci skrývají, Steven ale věří, že se i oni jednou vrátí. „Budu na ně čekat s otevřenou náručí, miluji je a moc se mi po nich stýská,“ neztrácí naději.

janapi ( 9. února 2014 18:55 )

Pakliže děti byly soudně určeny do péče otce a matka je bez jeho vědomí odvezla neznámo kam-jedná se o únos (i když jsou to vlastní děti)!

sakajeva ( 9. února 2014 17:10 )

Moc nechápu, jak může matka unést své vlastní děti - jsou přece její. Ale ten kluk je šikovný. Asi byl zvědavý, jaký je jeho táta. A to, že matku neprozradil svědčí jen o tom, že má s matkou dobrý vztah, takže ho vychovala dobře.

Zobrazit celou diskusi