Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odložené případy po česku: Takhle zadrželi vraha (37) podnikatele (†29)

Autor: ljš, et, ČTK - 
6. února 2014
15:38

Devět let běhal na svobodě a jediné, co ho mohlo trápit, bylo svědomí. Ale spravedlnost muže (37), který je podezřelý z ubodání otrokovického podnikatele Pavla Nevařila (†29), ve středu nakonec dohnala.

Policisté dnes zveřejnili záběry ze zásahu proti muži podezřelému z vraždy, kterého se jim podařilo dopadnout po dlouhých devíti letech. Je na nich vidět komando v kuklách, které nic netušícího muže srazí z kola, když vyjíždí z podjezdu. Při zásahu byl použit také vrtulník.

Kriminalisté muže podezírají z vraždy podnikatele z roku 2005. Motiv vraždy byl podle nich majetkový i osobní. Případ byl původně odložený, loni v listopadu jej ale znovu otevřeli. Vyšetřovatelé již podali také návrh na vzetí do vazby, o kterém rozhodne soud ve Zlíně. Muži hrozí až výjimečný trest.

Pachatel ubodal tehdy devětadvacetiletého Pavla Nevařila na přelomu září a října roku 2005 dvaceti ranami nožem v jeho novém bytě. Policie zhruba po roce vyšetřování případ odložila. Nepodařilo se prý získat dostatek důkazů k trestnímu stíhání a pachatel tak celých devět let unikal spravedlnosti.

Znali se

Média tehdy spekulovala, že vrahem mohl být někdo z podnikatelových známých. Zámky u dveří údajně zůstaly neporušené, což podle vyšetřovatelů nasvědčovalo tomu, že muž pustil vraha sám dovnitř. Další možností je, že vrah měl klíč a podnikatele zabil ve spánku. Podle tisku se ale i tak museli oběť a vrah znát, neboť o přestěhování podnikatele do nového bytu věděl jen omezený počet lidí. Případ se však přesto stejně jako vraždu číšníka ve Zlíně z roku 2001 objasnit nepovedlo.

Kauzou vraždy podnikatele v Otrokovicích se ale zřejmě začal zabývat speciální policejní tým Tempus, který vznikl loni na policejním prezidiu. Jeho cílem je vyšetřovat letité kauzy uzavřené bez úspěchu.

Video Komando dopadlo pachatele 9 let staré vraždy - PČR
Video se připravuje ...

paila ( 25. května 2014 08:40 )

Zadržení pachatele bylo zbytečně brutální. Pachatel podle všeho neměl tušení, že po něm jdou. Klidně mohli příjít k němu domů anebo do zaměstnání a zadržet ho méně dramatických způsobem. Z videa to ze začátku vypadá, že se tupa chuligánů vrhla na nevinného cyklistu.

tonda.rtut ( 10. února 2014 16:47 )

naprosto souhlasím! Zbytečný divadlo pro media a tisk! Kdyby zazvonili,v klidu by s něma odešel k výslechu! -"Tak nač ta komedie? Asi si u toho mastí vlastní ego!! Bylo to spíš srandovní!" perfektní je na tom všem akorát názor uživatele "joldh"

kozrz ( 6. února 2014 18:53 )

Za komunistů a Bilaka by ho měli do týdne.

xxxx678 ( 6. února 2014 17:51 )

Všimla jsem si,že se v těchto tématech docela vyznáš....nemyslím zrovna tohle-docela bych si tipla-že je to tvá práce

ruudazvostravy ( 6. února 2014 17:51 )

No kchůrva,na to že ye vrach ye heski vichechtaney.Vono mu asy f tom krymu bude houno chibjet.Teplá menáž 3x deně a eště k tomu může s dlouhí chvýle vištudovat večerní ůnyverzytu.

Zobrazit celou diskusi