Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chovanec: Lessy i Červíček končí. Nový prezident vzejde z výběrového řízení!

Patová situace vyřešená. Ministr vnitra Chovanec chce úplně nového policejního prezidenta.
Patová situace vyřešená. Ministr vnitra Chovanec chce úplně nového policejního prezidenta.  (Autor: ČTK)
Autor: lvi, ČTK, ČT - 
5. února 2014
13:01

Policejní prezident Petr Lessy skončí 28. února ve funkci. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) najde nového šéfa policie ve výběrovém řízení, do té doby povede policii náměstek, jehož vnitro teprve jmenuje. Předchozí šéf policie Martin Červíček trvá na právním rozkladu svého odvolání. O funkci se znovu ucházet nebude.

Chovanec již dříve po jednáních s Lessym i Červíčkem uvedl, že se chce s oběma dohodnout a do jednoho měsíce vypsat výběrové řízení. Červíček se stal šéfem policie poté, kdy jeho předchůdce Lessyho odvolal někdejší ministr vnitra Jan Kubice kvůli trestnímu stíhání Lessyho. Soud ale stíhání loni na podzim zastavil a tehdejší ministr Martin Pecina Lessyho na začátku prosince vrátil do funkce.

Červíček odmítl post šéfa policie dobrovolně opustit, takže Česko mělo dva policejní prezidenty, přičemž Lessy čerpal dovolenou. Dvojvládí po 36 dnech ukončilo další Pecinovo rozhodnutí, kterým Červíčka z místa policejního prezidenta sesadil. Červíček podal proti svému odvolání zmíněný tzv. rozklad.

tenzmrtodvedle ( 20. března 2014 17:14 )

Ale ted vazne,Lessy byl pravdepodobne prvni policista na postu policejniho prezidenta za poslednich 20,u ktereho jsem mel pocit,ze je rovnej chlap. A ne jenom kvuli tomu,ze vypada jako hospodskej. Za tu dobu,co to mohl ovlivnovat,vyridil tho Bambulu (prominte,myslel jsem Rampulu ) a Bradacova zacala vsem tem kriplum tocit krkem. Vsechny ty vetsi kauzy a obvineni z korupce,co se tyce politiky atd.,pochazi od ni a zpozadi od Lessyho. Dvakrat pro oba a Cervicek at si to hodi,hypokrit jeden.

tenzmrtodvedle ( 20. března 2014 17:10 )

Chovanc to vymyslel. Zkrizi Lessyho a Cervicka a udela z nich Lesíčka......

zdrclamrdka ( 5. února 2014 15:25 )

a ještě jim ke všemu nestojí péro blbum, divím se že raděj neskočej ruku v ruce z nuseláku, ko.ko.tí hlavy

mustafaibrahim ( 5. února 2014 15:00 )

Chovanec žádnou páteř nemá, je to král podrazáků, pilný student zez Plzně

avina ( 5. února 2014 14:29 )

Ovárek Tonny 44:sukin .se.vraci. Dva chudáčci,závidí postavení druhým.Nevyrostli,mozek zakrněl a tak se zde zviditelní pro legraci druhým,

Zobrazit celou diskusi