Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Reakce na Mnichov: V Kyjevě se sešlo přes 50 000 protivládních demonstrantů

Ukrajinské nepokoje neustávají, k vyřešení situace již vyzývá i armáda
Ukrajinské nepokoje neustávají, k vyřešení situace již vyzývá i armáda  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, lvi - 
2. února 2014
14:05

V centru Kyjeva se dnes sešlo více než 50.000 protivládních demonstrantů. Informovala o tom agentura AFP. Po návratu z mnichovské bezpečnostní konference před davy opět předstoupili opoziční předáci Vitalij Kličko a Arsenij Jaceňuk.

Příchod Klička a Jaceňuka na pódium podle AFP provázely mohutné ovace. Obě nejznámější tváře nynější ukrajinské opozice se v pátek a sobotu v Mnichově setkali s mnoha západními představiteli, kteří jim vyjádřili podporu.

Ukrajinou už přes dva měsíce zmítají protesty proti režimu proruského prezidenta Viktora Janukovyče, jenž v listopadu odstoupil od záměru podepsat s EU asociační dohodu, a namísto toho přistoupil k utužení vztahů s Ruskem. Centrem nepřetržitých protestů je náměstí Nezávislosti, všeobecně známé jako Majdan.

snezny.levhart ( 3. února 2014 21:09 )

...přesto "mediálním" žumpám unikají i podstatná varování mnoha bezpečnostních profesionálů. Logicky se shodují v tom, že bude-li se další fáze agresivní okupace imperialismem vyvíjet na Ukrajině obdobně, jako v Sýrii, a na rozdíl od ní bude případně v Evropě úspěšná - pak stejně logicky, jak bobtnalo ne tak dávno na Středním východě, začne kypět nebezpečí v dnešním ohnisku sváru - na Ukrajině, kterou tím víc ohrožuje přímý válečný střet. Analytici pak dávají tento vývoj do souvislosti s aktuálně (již od islámsko-fašistické genocidy v Srbsku, dnešním "kosovu"...) existující, útočnou válečnou strategickou doktrínou Ruska, potažmo jeho spojenců. Ta každopádně počítá s přímou, válečnou konfrontací s NATO, právě v závislosti na jeho sílící uzurpaci vlivu v Evropě (k tomu právě dochází), resp. v Asii. A konstatují už dnes značné zvýšení bezpečnostních rizik v regionu: ten už na rozdíl od Středovýchodu, však není vzdálen přes 3000 tisíce km, nýbrž jen zhruba přes 300 km - a toto přímé, mnohem vyšší než ve starších konfliktech, ohrožení našeho prostoru je zásadní vzkaz světomafie Čechům, a vůbec všem koloniím a jich zotročencům ve střední, jiho-východní a severní Evropě. ...... Pravdivé informace o skutečné situaci (nejen) na Ukrajině sledujte nikoliv z ku řitím světooligarchů klientelsky přisátých, propagačních kanalizací "mainstreamu", ba ani septiků eurofašounbulváru jako "plesk" aj., ale čerpejte z nezávislých zpravodajských zdrojů a zahraničních agentur: Protiproud.cz, ac24.cz, Prvnizpravy.cz, B.listy.cz, Defender.cz, Slobodnyvysielac.sk, Svobodny-vysilac.cz, rt.com, infowars.com, infoworld.com, infowars.cz, debka.com, agentury Russia Today, Nová Čína, Al Iazira a další.

snezny.levhart ( 3. února 2014 20:59 )

Prolhané euroonuce z plesku, kdu už přestanete ze čtenářů dělat vyložené idioty, a po pravdě na rovinu - tj. v souladu s vašimi zákonnými povinnostmi a ústavními právy čtenářů - odreferujete, že tzv. "ukrajinská oranžová revoluce" je naprosto celá od a do z, opět jen lživým produktem sprosté, eur-atlantické propagandy a jejího militantně-imperiálního cíle - vyvážet "revoluci", tj. další, ilegální státní převraty (kterých celé série jsme už byli svědky v tzv. "arabském jaru", leč přes fatální neúspěch (snad s výjimkou zastavení válečného masakru v Sýrii) světová "oligarchie" nehodlá z agrese její válečné mašiny ani gram slevit) po různých, uměle "ohrožených" destinacích všude ve světě, kde mají osnovatelé "světovlády" důležité strategické záměry. Vždy jsou směřovány v jejich prospěch na úkor původních občanů, zde Ukrajinců: přístupové protokoly jsou pro tuto rozsáhlou, leč k zemědělství predikovanou, a v tomto smyslu vůči eu stále zaostalou zemi natolik nevýhodné, že by byli zcela padlí na hlavu, kdyby ten koncentrák přijali dobrovolně: obří tunely (přijetí eur se vstupní makropokutou, provázené deformací a znehodnocením vlastní měny i ceny práce, vč. logického dovozu ekonomické recese z eu, kódované již v jejím fašistickém totalitním zlořádu), provázené rozvratem tradičních zdrojů ku potřebám "euroříše", to vše je těhotné potenciálem, schopným dorazit ekonomii země do roka - do dvou. Právě proto se ani žádná, skutečně ukrajinská -domácí masová podpora importovanému převratu nekoná, tím urputněji tudíž geobbelsovští puzzfleci eurofašizace na všech "frontách" (zejména "kulturně-mediální") nahrazují realitu dalším vrhem zcela smyšlených žvástů, vyváží na Ukrajinu stovky "demonstrujících" žoldáků z řad násilných kriminálníků a radikálů - aby vůbec měla "novinářská" euroverbež kompars do těch jich "záběrů", jimiž veřejnost dokonce obelhává i "veřejnoprávní" čt s neobvyklou sprostotou, porušováním zákonů, cenzurou..- jak viděli jsme už v případě Sýrie...>

zabibol ( 3. února 2014 10:16 )

1945,1948,1968.

zabibol ( 3. února 2014 10:15 )

Jaké pravdy? Té komunistické?

dankabiela ( 3. února 2014 05:01 )

Zobrazit celou diskusi