Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Požár v areálu kladenských mrazíren: Záchranáři museli ošetřit osm lidí

Autor: ljš, jad, ČTK - 
31. ledna 2014
13:12

Od pátečního rána bojují hasiči s požárem v areálu pekáren a mrazíren v Kladně. Stále se jim však nedaří najít ohnisko, ani odhalit příčinu vzniku požáru. Záchranáři už museli ošetřit osm lidí.

Šestadvacet hasičských jednotek zasahuje u požáru dvoupatrové budovy, která od dnešního rána hoří v areálu tuzemské pobočky belgické pekárenské skupiny La Lorraine na okraji Kladna. "Záchranáři celkem museli ošetřit osm lidí, kteří se nadýchali kouře. Šest z nich převezli do kladenské nemocnice k dalšímu vyšetření," sdělila mluvčí středočeských záchranářů Tereza Vojtová.

Hasiči k zásahu vyjížděli kolem 9:00, v 10:00 vyhlásili třetí poplachový stupeň. Podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové hoří také polystyren, který byl uskladněn v jedné z místností staré dvoupatrové budovy a z objektu stoupá kouř.

Video Pekárna v Kladně hoří! Na místě je 15 jednotek - Jan Doležal, David Malík
Video se připravuje ...

Požár v pekárnách zasáhl budovu, která spojuje objekty vrátnice do areálu a nový mrazák na pečivo, jenž je údajně největší v Evropě. Podobný sklad má koncern jen v Belgii, ale menší. Společnost výstavbu obřího mrazáku za půl miliardy korun dokončila v loňském roce. Do mrazáku se vejde 27.000 palet se zbožím.

Záchranáři podle Vojtové zkontrolovali nejprve sedm lidí zasažených kouřem, později ještě byli na místo přivoláni znovu, aby pomohli jedné ženě. "U většiny z nich se jednalo o podráždění očí, dýchacích cest a někteří si stěžovali na dušnost," uvedla Vojtová.

O požáru byl informován kladenský magistrát a na místě zasahuje také chemická laboratoř, která monitoruje ovzduší, policie i záchranná služba. Hasiči zasahují v dýchací technice a pomáhají jim termokamery.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi