Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tři sestry, které smetlo auto ze zastávky, zachránili Zemanovi muži!

Autor: shp, Etienne Bláha - 
31. ledna 2014
12:44

Byli svědky děsivé autonehody, při které skončily Petra (27), Libuše (29) a Kristýna (35) zaklíněné pod vozem. Petr Facuna z Hradní stráže a jeho bývalý kolega Tomáš Truhlář (26) neváhali ani vteřinu a ihned přispěchali ženám na pomoc. Zachránili jim tak životy!

Krásné sestry žily delší dobu v zahraničí. Do Česka se musely navrátit kvůli smutné události – smrti maminky. Petra, Libuše a Kristýna se na pohřbu viděly po dlouhých třech letech. Smrt matky však nebyla jediná tragédie, která na ně čekala.

Při cestě z pohřbu je u tramvajové zastávky poblíž Národního divadla smetlo auto! „Řidič nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a dostal smyk,“ popsala děsivou nehodu policejní mluvčí Jana Rösslerová. Krásky měly ale štěstí v neštěstí! „Kdyby jel řidič rychleji, nemusely holky žít,“ sdělil Blesku zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Tomáš a Petr auto nadzdvihli

Ke zraněným ženám, které pod vozem zůstaly zaklíněny, se okamžitě vydali Petr a Tomáš, kteří autonehodu viděli. Společnými silami auto nadzdvihli. Kdyby se totiž pokusilo odjet, mohlo by sestry na místě zabít.

Svou pomocí ženy zachránili, jsou však velmi skromní a o slávu nestojí. „Jsme vycvičeni kdykoli a komukoli pomáhat,“ prohlásil Tomáš. Postěžoval si však na počínání policie. „Zatímco my »hraďáci« jsme makali, policie stála a koukala opodál,“ prohlásil.

Sestrám zůstalo na místě nehody několik šátků a šál, které kluci vzali s sebou a hodlají je jim vrátit. „Hlavně ať se brzy uzdraví,“ uzavřel Petr.

e.44 ( 31. ledna 2014 19:22 )

Musí se to umět. Chce to grif. Vojáci to zvládají celkem běžně, hasiči taky, jenom policajti jsou střeva co nezvládaj nic.

e.44 ( 31. ledna 2014 19:20 )

Palec nahoru pro ty dva a palec dolu za nadpis článku Hrad není Zemanův a Hradní stráž nejsou Zemanovi muži. A i kdyby byli, je to co udělali velkým kladem pro ně a ne v žádném případě pro Zemana, tak je trapné ho v té souvislosti vůbec zmiňovat. Jeho pověst stejně nikdo kromě jeho samého vylepšit nemůže.

jana999 ( 31. ledna 2014 18:14 )

to je tak vždycky na práci si zavolají hasiče

jana999 ( 31. ledna 2014 18:14 )

hezcí kluci, bude problém jsou jen dva a holky jsou tři až budou vracet ty šátky

lennne ( 31. ledna 2014 17:36 )

Rikejte si co chcete, me se to libi, kolik dnesnich chlapu ve dvou nadzvedne SUV?.....

Zobrazit celou diskusi