Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Podvedl partnera i šejky v Kataru: Za mřížemi zhubnul 20 kilogramů!

Autor: Vlaďka Hradská - 
31. ledna 2014
11:18

Hodoval se šejky, teď hubne po vězeňské stravě. Českobudějovický soud smetl ze stolu žádost o propuštění z vazby pražskému podnikateli Karlu H. (62). Ten měl pod záminkou stavby nákupního centra v Kataru připravit majitele jihočeské stavební firmy o 28 miliónů.

Na obchod snů, stavbu obřího nákupního centra za dvě a čtvrt miliardy ve Spojených arabských emirátech, zlákal Karel H. podnikatele Stanislava J.. Ten po několika společných jednáních se šejky přímo v Kataru poslal do bohatého státu na důkaz solventnosti a stability firmy přes milión amerických dolarů s tím, že se mu peníze vrátí. 

Ty sice putovaly zpět, ale na konto Karla H.. Nešťastný stavitel se pak obrátil na policii. „Myslel si, že to jsou černé peníze a já s tím na policii nepůjdu. To se ale přepočítal. Moc mě to poškodilo. Přišel jsem o zakázky a navíc jsem si musel půjčit, abych firmu udržel nad vodou,“ postěžoval si. Policie podvodníka rok sledovala, než ho obvinila. Při zatčení u něj našla několik cestovních pasů a nelegálně držené zbraně. Za cizí peníze si koupil luxusní auta a 2 byty. Část z nich se ale nepodařilo vypátrat.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že má bankovní účty také ve Velké Británii, Saudské Arábii, Kataru a Libanonu. Navíc se přihlásily ještě další české firmy, které měl podvést. „Stále čekám na peníze, které mi moc chybí. Už to trvá přes dva roky. Sotva přežívám,“ řekl Stanislav J.. Jak vše dopadne, ukáže soud. Ten se bude kauzou zabývat v březnu. „Případ nebude jednoduchý. Katar s policií nespolupracuje. Nemáme s těmito zeměmi uzavřenou žádnou dohodu,“ poznamenal obhájce obviněného muže Miroslav Kříženecký.

Pražský podnikatel Karel H., který strávil desítky let v arabských zemích, je k nepoznání. Zvyklý na bohaté hostiny s magnáty a šejky, teď už jedenáct měsíců konzumuje jen vězeňskou stravu. Zatímco na snímku z Kataru se spokojeně usmívá, k soudu přivedla eskorta pohublého, neupraveného muže s igelitkou. Za jedenáct měsíců zhubnul už 20 kilogramů.

tenzmrtodvedle ( 31. ledna 2014 11:41 )

Podle me,jestli se podnikatel,ktery dokazal vydelat a nasporiut vice nez jeden milion dollaru necha napalit takovymhle saskem a bandou arabasu,tak si ty penize ani nezaslouzi. At breci a stezuje si...

Zobrazit celou diskusi