Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Prokletá plavba: Na zaoceánském parníku chytilo záhadný virus rekordních 700 lidí!

Autor: shp - 
31. ledna 2014
07:07

Tak na tuhle plavbu její účastníci jen tak nezapomenou! Na desetidenní cestě zaoceánského parníku společnosti Royal Caribbean jich totiž téměř 700 onemocnělo záhadným virem a celou plavbu strávili s průjmem a zvracením na záchodě.

Jako plavba za všechny prachy se ukázala cesta luxusního zaoceánského parníku Explorer of the Seas. Nejméně 630 cestujících a 50 členů posádky onemocnělo záhadným střevním virem. Ale ne všichni ve stejnou dobu. Vir se po palubě šířil po celou dobu plavby.

Někteří pasažéři navíc říkají, že epidemie byla horší, než se na první pohled zdálo. „Tvrdí, že bylo 600 nemocných, ale klidně jich mohlo být tisíc,“ řekl cestující Sal Panto Jr. televizi CNN. „Někteří lidé se neobtěžovali jít na ošetřovnu. Když se jim udělalo špatně, zůstali na pokoji a nenahlásili to,“ dodal.

Podle doktorů cestující napadl norovirus, který způsobuje vážnou gastroenteritidu. Cesta lodě byla zkrácena a Explorer of the Seas již zakotvil v New Jersey. Cestující měli štěstí, že pluli na luxusní lodi, na které nedošel toaletní papír.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi