Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

O víkendu se oteplí. Přesto řidiče potrápí ledovka a námraza!

Teploty okolo nuly nás čekají už o víkendu. Sněžit bude i nadále.
Teploty okolo nuly nás čekají už o víkendu. Sněžit bude i nadále.  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: lvi - 
30. ledna 2014
12:14

Po mrazivém týdnu nás čeká menší oteplení. Už o víkendu se dočkáme teplot kolem nuly. Pozor na změnu počasí si budou muset dát zejména řidiči, jelikož se se budou potýkat se zvýšenou přítomností námrazy a ledovky. Komplikace na některých místech by mohl způsobit i silný nárazový vítr.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, ojediněle můžeme očekávat i slabé sněžení. Později se budou na Moravě místy objevovat srážky, které budou přecházet i ve srážky smíšené nebo mrznoucí s tvorbou ledovky. Místy se budou tvořit také mrznoucí mlhy a námrazy, a to zejména v polohách nad 500 metrů.

Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi -3 až +1 stupněm, v tisíci metrech na horách bude kolem -3 °C a na Šumavě postupně kolem nuly. Vát bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu.

V pátek se očekává zataženo až oblačno, v noci místy slabě zasněží, popřípadě máme počítat s mrznoucím mrholením s tvorbou ledovky. Přes den bude místy slabě pršet, zpočátku bude déšť mrznoucí s tvorbou ledovky. Zejména nad 600 metrů se budou místy vyskytovat mlhy, a to i mrznoucí s tvorbou námrazy.

Nejnižší teploty klesnou na +1 až -3 stupně, nejvyšší teploty vystoupají na -1 až +3 stupně, ojediněle až 5 °C.

V sobotu bude zataženo až oblačno, zpočátku místy polojasno. Postupně se bude místy objevovat déšť nebo déšť se sněhem, a to i mrznoucí s tvorbou ledovky. Nejnižší noční teploty spadnou na 0 až -4 °C, při slabém větru a zmenšené oblačnosti až -6 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí od -1 do +3 °C, ojediněle vystoupají až na 5 °C.

V neděli se podle předpovědi o něco oteplí. Bude zataženo až oblačno, občas se objeví déšť nebo déšť se sněhem. Na horách a přechodně i v nižších polohách bude přechodně sněžit. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 0 až -4 °C, nejvyšší denní teploty mezi -1 až +3 °C. Vítr mírně zeslábne, na celém území by neměl dosáhnout rychlosti vyšší než 3 až 7 metrů za sekundu.

V pondělí bude opět zataženo až oblačno, zpočátku bude místy i sněžit. V nadmořských výškách pod 400 metrů bude přechodně pršet a sněžit zároveň, srážky budou ojediněle i mrznoucí. Během dne pak budou srážky ustávat a částečně ubude i oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou na -1 až -5 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají na 0 až 4 °C.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi