Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Průzkum pro Blesk: Jak řešit chudobu? Politici, přestaňte krást!

Autor: map - 
30. ledna 2014
06:30

Každý čtvrtý Čech se cítí ohrožen chudobou. A nejvíc z této situace
viní politiky. Třetina lidí v průzkumu agentury Sanep navrhuje řešení: Stačilo by, kdyby politici nerozkrádali stát…

Ti, kteří se bojí chudoby, nevěří, že si dokážou pomoci sami. Naděje v nich nevzbuzují ani rekvalifikace, ani to, že se vrhnou na podnikání.

Většina Čechů se obává, že při ztrátě zaměstnání bude ohrožena chudobou. Většina Čechů se obává, že při ztrátě zaměstnání bude ohrožena chudobou. | Blesk

To už větší šanci spatřují v tom, že budou usilovně pracovat a případně si najdou druhé či třetí zaměstnání. Ztráta práce, která člověka uvrhne do chudoby, je totiž podle průzkumu strašákem až pro dvě třetiny lidí. Jak lze podle vás chudobu v Česku řešit? Návrhy jsou různé a kraj od kraje se liší. Nerozkrádání státu politiky je však nejčastější výtka. Řada lidí volá po změně daňových zákonů, někteří si hledají druhé, či třetí zaměstnání. Objevily se však i hlasy po revoluci, či emigraci! Více v tabulce níže.

Takto by účastníci výzkumu řešili chudobu v Česku. Takto by účastníci výzkumu řešili chudobu v Česku. | Blesk

Lidé v jednotlivých krajích se přitom chudoby obávají v různé míře. Velký průzkum Blesku ukázal, že nejvíce se za chudé a ohrožené chudobou považují lidé na Vysočině a v Olomouckém kraji. Nejvíce lidí se pak chudobou necítí ohroženo v Praze. A také v Karlovarském kraji.

Považujete se za člověka ohroženého chudobou? Považujete se za člověka ohroženého chudobou? | Blesk

Již zítra 55 tipů, jak získat peníze od státu zdarma v tištěném Blesku! Již zítra 55 tipů, jak získat peníze od státu zdarma v tištěném Blesku! | Blesk - Jarmilka Hluchá

fotrpjotr ( 31. ledna 2014 05:01 )

Václav HAVEL v roce 1989 - Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností , není to pravda , ničeho se nebojte. Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností , není to pravda , ničeho se nebojte . Dvacet let tvrdila oficiálna propaganda , že jsem nepřítelem socializmu , že chci v naší zemi obnovit kapitalizmus , že jsem ve službách imperializmu , od nehož příjmám tučnévýslužky , že chci být majitelem různých podniků ... Byly to všechno lži , jak se záhy přesvědčíte , protože tu brzy začnou vychádzet knihy , z nichž bude zrejmé , kdo jsem a co si myslím . Slibuji vám , že funkci prezidenta vezmu na jedno volebné období ale pak bych se chtel věnovat práci dramatika . Také vám slibuji na svou čest , pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň v ČSFR , sám odstoupím z funkce .Co k tomu dodat.

ladybug ( 31. ledna 2014 03:28 )

Osobně si myslím, že když člověk je v práci svědomitý a zodpovědný, že práci bude vždycky mít. Jsem toho sama příkladem. Dělala jsem od 17 let (po maturitě) a to jak v Česku, tak i v Americe až do penze v 65. Deset let jsem byla doma s dětmi, jinak jsem pořád pracovala. Jednou, když byla recese a velká nezaměstnanost v Americe, já měla 2 zamněstnání. Jsem se tenkrát bavila s jednou černoškou a ta když zjistila, že já mám 2 práce a ona nic, tak se na mně naštvala. Já jsem si myslela a čí je to chyba? Já jsem dělala na plný úvazek v projekční kanceláři a na poloviční úvazek prodávala v obchodním domě.

danuska555 ( 31. ledna 2014 00:53 )

No a neeeeee ??

honza666 ( 31. ledna 2014 00:23 )

To je přece jasné, za to můžou ONI !!

danuska555 ( 31. ledna 2014 00:17 )

Zobrazit celou diskusi