Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Případ Moniky a Klárky může být odložen! Egypťané prý nespolupracují

Autor: lvi - 
28. ledna 2014
20:54

Kauza kolem záhadného úmrtí dvou Češek Moniky K.(†36) a její dcery Klárky (†8) může zůstat nevyřešena. I to v krajním případě hrozí, jestliže se čeští vyšetřovatelé nedostanou k závěrům vyšetřování egyptských kriminalistů. Ti však doposud na žádnou českou výzvu nereagovali.

Krajské státní zastupitelství proto zvažuje, že celý případ bude muset odložit na neurčito. Zmíněný úřad před časem adresoval egyptské prokuratuře žádost o právní pomoc v arabštině, doposud ale nikdo na výzvu nereagoval. „Snažili jsme se s egyptskou stranou spojit, zatím jsme se ale od nich nic podstatného nedozvěděli,“ potvrdil listu Právo státní zástupce Vít Legerský, který dozoruje vyšetřování na české straně.

Nevyloučil, že česká policie případ odloží, aniž by znala výsledky vyšetřování z Egypta. „Můžeme sice čekat na reakci z Egypta, ta ale nemusí přijít. Musíme jim dát čas, a zatím nemůžu říci, jak dlouho budeme ještě na reakci čekat. Stále doufáme, že se ozvou,“ dodal Legerský pro Právo.

Stojí za vším deprese Moniky K.?

Česká policie už podle něj k případu vyslechla řadu svědků a také manžela a otce obětí Petra K. (35). Ten dokonce absolvoval výslech na detektoru lži, kterým prošel. Policii vypověděl, že se smrti obou žen nemá co do činění a že je pouze našel mrtvé v hotelovém pokoji.

Nyní se v souvislosti s někdejším zdravotním stavem Moniky K. spekuluje o to, že se mohla pokusit v důsledku klinických depresí v Egyptě otrávit sebe, dceru i Petra K.

krdasseneda ( 19. února 2014 11:41 )

To jsou věci,tak PK je přece jenom vrah?Smutné

hugu ( 18. února 2014 23:17 )

Stejně budu muset vyhledat jiný revír, tady se necítím dobře. Načekal jsem dost a nic, budu pátrat jinde. Pokud jsi ženská tak , pokud muž .

blbota ( 18. února 2014 21:45 )

ooooo sem leze porad. nejakej novej nick a furt nas ,.tady chce litovat, se polituj sam nad sebou budulinku...,ja du spat, brou

hugu ( 18. února 2014 21:42 )

Já nebulím, jen tě lituji.

blbota ( 18. února 2014 21:38 )

ja si nemaluju pusu., ale usta buliku

Zobrazit celou diskusi