Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Staňte se (třeba) novinářem: Díky Akademii žurnalistiky a nových médií

Na akademii se klade velký důraz na nová média.
Na akademii se klade velký důraz na nová média.  (Autor: Scom)
Autor: red - 
27. ledna 2014
09:34

Listujete deníkem Blesk, Aha!, Sport, časopisem Reflex nebo Světem motorů... A říkáte si, to bych chtěl dělat, o tohle se také zajímám? Nebo sledujete televizi a láká vás představa stát před kamerou? Máte šanci!

Ale jak se k tomu dostat? Jak získat zkušenosti, kontakty, naučit se způsobu práce… Jedna skvělá možnost tu je – Akademie žurnalistiky a nových médií! Tento název v sobě ukrývá vzdělávací program Žurnalistika a nová média, který je realizován ve spolupráci mediálního domu Ringier Axel Springer CZ, pod který patří i deník Blesk, a PB - Vyšší odborné školy a Střední školy managementu. Akademie zahájila svou činnost 12. srpna loňského roku a hned první ročník zaznamenal velký zájem a probíhá velmi úspěšně!


Chcete vidět víc?

Využijte dny otevřených dveří a přijďte si prohlédnout, jak takové studium na Akademii žurnalistiky a nových médií probíhá. Dny otevřených dveří se konají 28. ledna, 13. května a 10. června. Více na www.akaz.cz


Co je na tom nejlepší?

■ Můžete najít uplatnění u zaměstnavatelů z mediálního prostředí, kteří hledají nové talenty s odborným vzděláním a potřebnou praxi.

■ Tříleté pomaturitní studium na Akademii žurnalistiky a nových médií je zaměřeno na skutečný rozvoj novinářských dovedností.

■ Studenti jsou připravováni nejen profesionálními novináři, ale také zkušenými experty z marketingu, digitálních médií, inzerce…

■ Podíváte se do nejsilnějšího vydavatelství v ČR. A nejen to! Studenti tam vykonávají i praxi. Během tříletého studijního programu projdete téměř všemi odděleními – od newsroomu Blesku, Reflexu, Sportu, Světa motoru, ABC a řady dalších tištěných a online titulů přes audiovizuální pracoviště až po oddělení marketingu a komunikace.

■ Absolvent získává označení diplomovaný specialista (DiS.), které se uvádí za jménem.

■ …ale HLAVNĚ - šanci ke studiu má každý z vás! Uchazeč o studium si může vybrat z nabídky buď prezenčního (denního studia), či kombinované formy (dálkové studium). Obě tyto formy studia jsou rozvrženy do tří let a školné činí 25 tisíc za školní rok. Přijímací zkoušky probíhají formou motivačního pohovoru. Přihlášku podává uchazeč o studium na předepsaném tiskopise, který je možné stáhnout na www.akaz.cz. Zároveň je nutné předložit ověřenou kopii maturitního vysvědčení a potvrzení lékaře.