Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jaká choroba trápí Grosse: Špatná páteř, nebo nádor?

Autor: vr - 
28. ledna 2014
05:02

Jaká nemoc udělala ze Stanislava  Grosse (44) bledý přízrak s nehybnou pravačkou? Podle manželky Šárky (44) jde o problém s páteří. Kvůli obavám z reakce veřejnosti možná ale nemluví pravdu. Lékaři totiž naznačují mnohem vážnější diagnózu!

Kdokoli z rodinných známých teď na ulici potká dříve zdravím kypícího, růžolícího Grosse, nemůže se ubránit šoku. Takhle nevypadá člověk, který vypadl ze špičkové politiky sice s ostudou, ale na stomilionovém padáku z pochybného obchodu s akciemi. Člověk, který by měl být opálený z Floridy, kde má vlastní apartmá, člověk, jehož obličej by měl zářit spokojeností ze šťastné rodinky v přepychové vile v Praze Slivenci…

Po smíchovských ulicích naopak chodí stín někdejšího premiéra - sportovce, je bledý, má propadlé tváře a pravačku strnule spuštěnou podél boku. Její prsty zůstávají natažené a bez pohybu. Na snímcích, kdy je bývalý politik jen v tričku, je na této paži znát úbytek svalstva. Když vchází do dveří domu, kde má svoji advokátní kancelář, otvírá si kdysi pravák Gross nepřirozeně levačkou. Smutný pohled rámuje kšiltovka s reklamou firmy, jejíž výrobky Šárka Grossová prodávala.

Podle vyjádření lidí z jeho okolí nechce, snad kvůli dětem, o své nemoci veřejně hovořit. Blesk proto požádal lékaře, aby se, byť na dálku podle fotografií, pokusili určit diagnózu jeho choroby.

Co mu může být:

Verze lékařů č. 1
Může jít o zhoubný či nezhoubný nádor na mozku. Pokud je v blízkosti pohybového centra, může způsobit poruchy hybnosti od potíží se zapínáním knoflíků až po ochrnutí na celou polovinu těla.

Verze lékařů č.2
Další variantou je mozková příhoda, kdy ztráta hybnosti ruky je velmi častá.

Verze lékařů č. 3
Může se jednat i o onemocnění mozku, které se nazývá amyotrofická laterální skleróza (ALS), známá také jako Lou Gehrigova choroba. ALS způsobuje degeneraci a ztrátu buněk centrální nervové soustavy, které ovládají svalové pohyby. Při úbytku buněk dochází ke svalové slabosti až k úbytku svalstva. Zpočátku nemocný pociťuje zvýšenou svalovou slabost, zvláště v rukou a nohách, špatně mluví, polyká a dýchá. Mozek nakonec není schopen ovládat většinu svalů a pacient zůstává paralyzován.

Verze Šárky Grossové:
„Manžel má nyní problémy s páteří a tím pádem má oslabenou pravou ruku. Čekají ho vyšetření a možná i operace. Věřím ale, že bude opět v pořádku.“

w.mojko ( 28. ledna 2014 20:00 )

arana prepáč, nebudem si od teba pýtať dovolenie, kam smiem.Okrem toho, žijem v ČR a mám tu úplne rovnaké práva,ako ty

milan1959 ( 28. ledna 2014 19:14 )

Drž hubu ***e! Děkuji.

milan1959 ( 28. ledna 2014 19:13 )

Jak je vidět, voda se pro tuto svini už vaří

lysohlavek02 ( 28. ledna 2014 15:03 )

..††† to je boží trest za jeho hříchy††† ...a proto modleme se bratři a sestry....více se modleme...

evita5555 ( 28. ledna 2014 14:55 )

Presne tak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa