Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mír v ohrožení! Papežovy bílé holubice napadl racek a vrána

Autor: oj - 
27. ledna 2014
14:33

Pro miliony křesťanů na celém světě jsou symbolem míru. Pro párek hladových dravých opeřenců však nebyly bílé holubice, které z okna Apoštolského paláce vypustil papež František, nic víc než nedělní snídaně.

Holubice nechal papež z okna Apoštolského paláce na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu vypustit dvěma dětmi po tradiční modlitbě Anděl Páně. V tu chvíli se však z nebe snesl hladový racek následovaný vránou. Racek jednu z holubic přitlačil ke zdi a zakousl se ji do ocasu. Odlétl ale s nepořízenou. Zobák měl plný pouze peří. Jeho oběti se podařilo uniknout.

Vrána se vrhla na menší z dvojce holubic, když odpočívala na parapetu. Před zraky desítek tisíc věřících se pokusila ulovit nedělní snídani. Ani tentokrát neskončila holubice v žaludku hladového ptáka a po několika krušných chvilkách se jí podařilo uniknout.

Papež se modlil za Ukrajinu

Papež František vyzval k ukončení násilí na Ukrajině. "Jsem ve svým modlitbách s Ukrajinou. Hlavně s těmi, kdo v minulých dnech přišli o život a s jejich rodinami," uvedl. "Pevně doufám, že dojde ke konstruktivnímu dialogu mezi institucemi a občanskou společností, zabrání se každému násilí a v srdci všech převáží duch pokoje a hledání obecného dobra," dodal.

Nepokoje na Ukrajině namířené proti prezidentu Viktoru Janukovyčovi si vyžádaly nejméně tři mrtvé.

mortis69 ( 27. ledna 2014 19:26 )

Ááááámen

japos22 ( 27. ledna 2014 19:24 )

Poselství je jasné - vše se v dobré obrátí, i když vyklouznem jen o fous

naidka ( 27. ledna 2014 16:40 )

a vrána zabloudila až k nám.

naidka ( 27. ledna 2014 15:59 )

Určitě byly holubice tak napajcované kadidlem a svěcenou vodou, že je predátoři radši pustili.

rbwtrnava ( 27. ledna 2014 15:45 )

 zlo vzdy zvitazi!

Zobrazit celou diskusi