Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno 17°C

Unikátní objev stovky soukromých dopisů nacisty Himmlera! Psal své ženě Marze

V Izraeli objevili stovky soukromých dopisů z korespondence Hitlerova blízkého spolupracovníka Himmlera
V Izraeli objevili stovky soukromých dopisů z korespondence Hitlerova blízkého spolupracovníka Himmlera  (Autor: Profimedia.cz, ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
24. ledna 2014
22:18

Válečný zločinec Heinrich Luitpold Himmler (†44) platil za jednoho z nejbližších vůdcových spolupracovníků. Vedl SS, gestapo, organizoval holocaust. Před soud ho však nikdy nepřivedli. Ze soukromí této zrůdy však lze nyní vyčíst nová zjištění! V Izraeli totiž objevily Himmlerovy soukromé dopisy, které psal do sebevraždy své ženě Marze!

O nálezu stovek soukromých dopisů někdejšího vůdce nacistických jednotek SS a říšského ministra vnitra Heinricha Himmlera informoval dnes německý deník Die Welt. Písemnosti se podle něj dlouho nacházely v jedné izraelské domácnosti a teď tvoří součást soukromého archivu izraelské režisérky Vanessy Lapa.

Podle expertizy spolkového archivu jsou listiny pravé. Izraelská režisérka přitom dopisů využila k natočení svého debutového dokumentárního filmu! Kromě dopisů má k dispozici i Himmlerovy poznámky a mnoho dosud neznámých fotografií. Svůj snímek se pak chystá uvést na mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně.

Jak se do její rodiny Himmlerovy dopisy dostaly, však není jasné. Šéf SS a Hitlerův blízký spolupracovník v nich však píše především své ženě Marze - a to v období od roku 1927 do pěti týdnů před sebevraždou v roce 1945.

Die Welt však napsal, že Himmlerovy milostné dopisy a další písemnosti nezmění celkový pohled na nacistického pohlavára. Spíš jen umožňují vytvořit si přesnější představu o osobnosti muže, který se nezdráhal řídit vyvražďovací nacistickou mašinerii a na rukou má krev milionů Židů.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ruudazvostravy ( 25. ledna 2014 13:06 )

Noyo no,vono ye zajýmaví,že neylepčý ynformace vo Ádovy a spol. may dycki Jůde.Voni totiš ty Žitki uměli heski dojčesákům nastavyt pý.ču a pak jym za vodmjenu mohli viluxovat kvartýr.

mortis69 ( 25. ledna 2014 09:59 )

P.S.:Levici nepohodlné kapely,ktré poukazují na základní problémy-Orlík,Ortel,Sons of Bohemia...atd

mortis69 ( 25. ledna 2014 09:55 )

Jistá strana se o to už několikrát pokoušela a vždy byla zrušena-zakázána Jistě správně tušíš,že šlo o stranu Dělnickou Teď jde znovu do krajských voleb a tak jediná možnost volit je DSSS

maxipesfik ( 25. ledna 2014 07:52 )

(Y) (Y) (Y) (Y)

maxipesfik ( 25. ledna 2014 07:52 )

Nikdy.Dokud si to necháme líbit.

Zobrazit celou diskusi