Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policejní brutalita na Ukrajině: Mladíka vysvlékli do naha, fotili se s ním a bili ho

Autor: ljš - 
24. ledna 2014
15:13

V mínus deseti stupních musel stát úplně nahý na sněhu a nechat se ponižovat ukrajinskými policisty. Mladík, který patří k ukrajinským demonstrantům, měl tělo poseté modřinami a několik ran a kopanců schytal i během doby, kdy se s ním zvrhlí policisté fotili.

Veřejnost dnes šokovalo video, na němž příslušníci speciální zásahové jednotky Berkut vyslýchají nahého muže stojícího ve sněhu. Mladíkovi nechali pouze boty. Několik minut se s ním fotili, natáčeli ho a pohlavkovali.

Teprve pak ho nechali nastoupit do policejního autobusu. Jeden z policistů ho ale ještě surově nakopl. To se s velkou pravděpodobností dělo i před pořízením videa. Na těle demonstranta jsou totiž jasně patrné podlitiny.

Ministerstvo vnitra se za chování "mužů oblečených do policejních uniforem" omluvilo a slíbilo, že incident vyšetří.

Podle opozice policisté používají gumové projektily, často prý útočí na novináře a lékaře, kteří demonstrantům pomáhají. Ukrajinci žijící v Česku proto pro ně chtějí koupit neprůstřelné vesty. Na Ukrajině prý nejsou téměř k dostání, protože byly uzavřeny obchody se zbraněmi.

Demonstrace na Ukrajině vyvolalo rozhodnutí představitelů státu nepodepsat přístupové listiny k Evropské unii. Nejprve měli pokojnou formu, postupně přerostly ve střety s policií.

Video  Policie si v Kyjevě fotila nahého demonstranta  - Reuters
Video se připravuje ...

zabibol ( 24. ledna 2014 18:47 )

KGB a její pokračovatelé z Ruska stále a stále rozpoutávají teror. Ať to byla Lybie, Egypt, Sýrie a nyní Ukrajina.

zabibol ( 24. ledna 2014 18:45 )

Nebylas sama. Ještě jsi a s andoreou.

andorea ( 24. ledna 2014 18:21 )

Souhlas, scénář stále jeden a ten samý...

andorea ( 24. ledna 2014 18:20 )

Nebylas sama ...

jezulinka ( 24. ledna 2014 18:00 )

Já blbec skočila v 89 také na fámu mrtvého studenta, byla jsem mladá a pitomá. Nenapadlo mě, že to byla plánovaná akce.....a dnes vidím, k čemu jsem cinkáním pomohla!!!!

Zobrazit celou diskusi