Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Anička je po šesti dnech doma: Dívenka, kterou matka otrávila fridexem, se zotavuje

Autor: Tereza Hodáliková, Vlaďka Hradská - 
24. ledna 2014
08:50

Na šest dnů se z pražské motolské nemocnice stal nový domov malé Aničky (3). Včera ji ale lékaři dali propustku, a tak mohla s tatínkem (28) vyrazit domů. Do bytu, kde ji její vlastní maminka chtěla otrávit fridexem!

„Nemáme kam jinam jít. Máme byt 2+1, kde platíme 7 000 nájem. Jenže takovou teď budu brát mateřskou. Snad mi rodiče pomůžou,“ postěžoval si Blesku tatínek Martin, který se teď chce Aničce plně věnovat a nahradit matku (22), která ji namíchala smrtící koktejl z jogurtu a nemrznoucí směsi.
Blesku se také tatínek svěřil s tím, že už s ním sociální pracovnice mluvily o azylovém domě – tato varianta se mu ale nelíbí a plánuje bydlet ve starém bytě: „Je lepší, když budou tam, co jsou zvyklé.“

Lékaři původně plánovali Aničku pustit domů už ve středu, kvůli špatným výsledkům moči si ji ale ještě jeden den nechali na pozorování. Kolem půl čtvrté poté nasedl i se svoji malou holičkou do záchranky a namířili si to směr České Budějovice. Tam už se Anička moc těší – nejvíce prý na své hračky.
Domů dorazili po páté hodině. „Malá celou cestu prospala. Byla to dobrá cesta, vše proběhlo v pořádku,“ před bytem popsal otec. Jelikož má Anička ráda dárky, Blesk ji přinesl hned dva! „Ten hrošík se mi nelíbí, ale ta princeznička ano. Hrošíka dám bráchovi,“ sama řekla redaktorce. Na otázku, na co se nyní těší, odpověděla: „Na dědu, ten je teď ale v práci. Jsem ráda, že jsme dom.“

Psycholožka Lenka Čadová: Až bude větší, bude chtít mámu poznat!

Podle otce měla matka s malou Aničkou (3) hrozný vztah. „Proč to udělala? Je s ní od malička na mateřské dovolené mezi čtyřma stěnama. Neměla kamarádky a s Aničkou měla hrozný vztah. Nesnášela ji,“ říká otec. Blesk se proto obrátil na psycholožku Lenku Čadovou s otázkou, jestli nyní návrat do bytu může malou tramatizovat?„Nezáleží na místě, jako spíš na osobě, která dítěti ublížila,“ popsala.

„Ztráta rodiče je vždy traumatická záležitost. Odloučení od matky je spojeno s pocity úzkosti i smutku. Je ale třeba posoudit, na koho s rodičů byla více fixovaná. I tak to pro ni bude těžká situace. Podvědomě bude toužit po tom, aby s ní mohla být v kontaktu i až bude větší.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

maxipesfik ( 25. ledna 2014 07:54 )

A co na to sociálka???????

vivino12345 ( 24. ledna 2014 17:40 )

 Docela me mrzi, ze si lidi dokazou delat srandu z ditete. Nemuze za ciny jejich rodicu? Tady asi otcove na diskuze nechodi.

sal0me ( 24. ledna 2014 11:39 )

Pravděpodobně se rozhodl tatínek na jejím neštěstí, kterého je jistě také částečným viníkem, parazitovat a vydělat.

naidka ( 24. ledna 2014 11:22 )

horší je, když někdo na jednom řádku vystřídá skoro všechna interpunkční znaménka: ....tečky, pomlčky, závorky a uvozovky.

popocatepetl ( 24. ledna 2014 11:08 )

Ale měla by. Určitě bude za deset a více let radostí celá bez sebe, že tatínek dovolil takhle jí prodávat v bulváru v době, kdy se sama nemohla bránit!!! Tatínek i prarodiče mluví velmi divně, tady něco zapáchá. Každopádně ta malá za to nemůže a jestli s ní něco hrají, je to hnus.

Zobrazit celou diskusi