Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kozel Kokeš napadá lidi! Manželka majitele útulku, skončila po jeho útoku v péči lékařů.

Kozel Kokeš terorizuje své nynější okolí bez rozdílu.
Kozel Kokeš terorizuje své nynější okolí bez rozdílu.  (Autor: Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
23. ledna 2014
13:53

Patrně nejagresivnější kozel se nyní objevil v útulku zvířat v Kletečné na Humpolecku. Napadá každého, kdo se ocitne v jeho blízkosti.

Realitu uplynulých dné popsal majitel útulku Ladislav Váňa. „Našli jsme ho ráno přivázaného z venku k vratům,“ líčil Blesku majitel Váňa. Nikdo z místních v tu chvíli ještě netušil, jaké nebezpečí za vraty číhá. „Odvázal jsem ho a odvedl do maštale k ostatním kozám. Zapomněl jsem to však manželce říci,“ vyprávěl Váňa.

Video Kozel Kokeš terorizuje své nynější okolí bez rozdílu. - Jiří Čada
Video se připravuje ...

O chvíli později už se svou ženou ujížděl k lékaři! Ta totiž nic netušíc vstoupila do stáje, aby zvířata nakrmila. „Vodu jí z pohmožděného kolene tahají doposud. Těch boulí a dalších pohmožděnin, to nebudu ani počítat,“ popisoval následky útoku kozla, kterému už nikdo neřekne jinak než Kokeš, majitel útulku.

Kozel byl zřejmě týraný

Zlé asi pětileté zvíře, které napadá každého, kdo se jen přiblíží do jeho blízkosti, teď už převádějí na provazech vždy dva chlapi. „Předchozí majitel ho asi bil a vychoval z něho takového ďábla, jinak si to nedovedu vysvětlit,“ domnívá se Ladislav Váňa.

bibs_7 ( 23. ledna 2014 18:26 )

vsak tam má na farme zvieratstva do aleluje, urcite aj mäsozravého, a krmit to stale treba. nikto nepovedal, ze ho musí zjest sám.

majojo ( 23. ledna 2014 17:40 )

Měli by mu dávat kozlíkové kapky na uklidněnou.

naidka ( 23. ledna 2014 16:51 )

na fotce je i pes a toho si kozel nevšímá. Kozli nebo třeba berani jsou trkaví, to je normální, než si zvykne. Jestli pan Váňa chová i kozy, kozlík by se mu jistě hodil.

lug70 ( 23. ledna 2014 16:07 )

Nevím jestli by ti chutnaly. Kozli dost smrdí tzv. "capinou" a je to cítit i v jejich mase. U nás se k vůli tomu dělaly klobásky jen z kozy.

jana999 ( 23. ledna 2014 15:43 )

tak nevím, on ho odvedl v kliku do stáje, napadl až jí, možná měla menstruaci

Zobrazit celou diskusi