Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tajemný hřbitov v Meziříčí: Postavy se svícemi v rukou nahánějí místním hrůzu!

Autor: Jiří Čada - 
21. ledna 2014
22:40

Kdo ovládá starý hřbitov uprostřed Velkého Meziříčí na Žďársku? Tajemná sekta, nebo bandy vandalů ničící desítky náhrobků!


Hořící svíce ve tvaru kříže na jednom z náhrobků vyděsily večer před Vánocemi důchodkyni Marii N. (78). „Hřbitov už byl uzamčený, ale přes plot bylo vidět, že se tam pohybovalo, asi šest tmavých postav se svícemi v rukou. Svíčky pak položily na jeden z náhrobních kamenů,“ vzpomínala na hrůzu nahánějící setkání, domů tehdy se vracející důchodkyně. „Volala jsem na ně, co tam dělají, ale oni nic, jen tam dál stáli,“ zdůraznila.

Jarmila Kotounová má na starém hřbitově hrob svých rodičů. „To jsou party mladých lidí, kteří tu po nocích náhrobky ničí. Podívejte, co je jich tu pováleno,“ ukazovala Blesku na zničené hroby žena. Také z jejího hrobu prý zmizel odlitek tváře Krista a vytloukli jí skla u náhrobní lampičky.

„My se snažíme, aby se tam nic takového nedělo, ale jednu partu městští strážníci z těch míst vytlačí a druhá se tam vrátí,“ postěžoval si na vandaly starosta města Radovan Necid. Slíbil však, že dohled strážníků nad hřbitovem se v dohledné době zvýší.

 

Video Na hřbitově řádí vandalové - Video - Jiří Čada
Video se připravuje ...

 

123automobil ( 22. ledna 2014 17:55 )

123automobil ( 22. ledna 2014 17:55 )

ernstthal ( 22. ledna 2014 10:04 )

V Rakousku nebyl po WWII totáč a hřbitovy tam žádný vandal neničí....Tak se už přestaňte stále vymlouvat na komunisty začněte se chovat v Böhmen jako lidi...Nejde přeci o strach z trestu,ale o duchovní úroveň národa vedená zvoleným Ovarem.

sores ( 22. ledna 2014 09:41 )

 Za totáče by to nebyl problém, ten by si s vandalama poradil snadno a rychle. Navíc nebylo v tak velkém měřítku pácháno zločinnosti jako je to teď. Pokud se člověk někoho,něčeho nebojí tak se chová jak dobytek. A za totáče byl velký respekt, jak je vidět všechno špatné nebylo,k něčemu to bylo dobré.

mortis69 ( 22. ledna 2014 04:34 )

Zatím to tak dělaj STBácký komouši,a vzpomínaj na doby,kdy si se Štrougalem tajně rozdávali Rytířský řády

Zobrazit celou diskusi