Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ředitel plzeňské věznice opsal diplomku od svého podřízeného. Doslova!

Autor: Zbyněk Schnapka - 
20. ledna 2014
17:35

Má napravovat delikventy a sám má máslo na hlavě. Podvodníky drží pod zámkem a přitom sám podvádí. Ředitel plzeňské věznice Petr Folk totiž opsal svou diplomovou práci od svého podřízeného Richarda Routa, kterého pak z funkce vyhodil.

Rozsah plagiátorství plukovníka Folka, jednoho z vysokých důstojníků vězeňské služby, je šokující. Nejenže stránky diplomky doslova opsal, ale nenamáhal se ani změnit názvy kapitol a tučně zvýrazněné věty v textu.

Blesk žádal ředitele Folka o setkání, aby mu obě diplomky ukázal a on se mohl vyjádřit. „Teď nemohu. Řídím. Je to ptákovina. Asi máte lepší informace než já. Nechte to na šetření a pak se o tom můžeme bavit. Předem já nebudu poskytovat žádný rozhovor,“ reagoval Folk.

Mluvčí vězeňské služby Hana Löffelmannová se ke skandálu s diplomkou ředitele Folka vyjádřila velmi stručně. „Vězeňská služba ČR obdržela podnět týkající se diplomové práce ředitele Věznice Plzeň. Uvedený podnět předala Generální inspekci bezpečnostních sborů k prošetření. Ředitel věznice k 28. únoru ve funkci končí. Do uzavření šetření nelze poskytovat další informace,“ uvedla Löffelmannová.

Autor původní práce Rout svou diplomku obhájil v roce 2006 na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Je přístupná na internetu. Ředitel Folk „opsanou“ diplomkou z roku 2009 zakončil magisterské studium na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze.

Richard Rout byl překvapený, když v ruce držel obě práce. O tom, že ředitel Folk opsal jeho diplomku, nevěděl. „Pracoval jsem na ní celý rok. Ale k tomu opsání mé práce ředitelem Folkem se nechci vyjadřovat,“ řekl Blesku Rout.

Kdo je Richard Rout?

Podle informací Blesku je to bývalý vedoucí oddělení vězeňské stráže ve věznici v Plzni na Borech. Ředitel Folk v roce 2009 opsal jeho diplomku. Krátce nato byl podle zdrojů z věznice donucen k odchodu ze služebního poměru po útěku vězně Tachena, kterého v nemocnici ze zbraní v ruce osvobodila jeho žena. Vinu Routovi prý nikdo neprokázal. Teď pracuje jako civilní zaměstnanec v borské věznici.

Kdo je Petr Folk?

Od července 2009  je ředitelem věznice v Plzni na Borech. Za jeho šéfování například v roce 2011 se otec Antonín Š. (48) souzený za vraždu s vozem Škoda Octavia prorazil vrata věznice a dostal se až na dvůr káznice, kde si odpykával desetiletý trest za pokus vraždy jeho syn Antonín (24). Tehdy se mluvilo o tom, že si chtěl z vězení syna odvést. Letos zase policista Miloš Babyka (35), který zabil manželku, spolykal ve vazební cele prášky a chtěl spáchat sebevraždu.

ipsace ( 21. ledna 2014 03:46 )

Ano, je jsou jistě tisíce. Všechny zavřít.

ipsace ( 21. ledna 2014 03:45 )

Prověřit zejména vnitráky, spravedlnost, soudce, SZ (st. zástupce)a všechny minimálně manažery ve všech ministerstvech, úřadech st. správy i politiky. Pak pozavírat podvodníky a tvrdě vymáhat zpět platy, které pobírali neoprávněně.

ipsace ( 21. ledna 2014 03:41 )

Seznam - to jsme asi jen my, kteří sem píšeme, poslední Mohykáni

ipsace ( 21. ledna 2014 03:39 )

Asi musíme začít lhát, podvádět a krást všichni. Jinak to nevidíme.

ipsace ( 21. ledna 2014 03:38 )

Červíček prý také opsal bakalářskou práci ("malou" diplomku) : http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Podivna-studia-policejniho-prezidenta-Cervicek-pry -opsal-bakalarskou-praci-290056

Zobrazit celou diskusi