Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Očima policisty: Muž odmítal zahodit nože, důstojník ho zastřelil!

Video dokázalo, že strážník ozbrojeného muže vyzval k zahození nožů celkem osmkrát. Poté ho zastřelil.
Video dokázalo, že strážník ozbrojeného muže vyzval k zahození nožů celkem osmkrát. Poté ho zastřelil.  (Autor: Reprofoto youtube.com)
Autor: shp - 
17. ledna 2014
22:46

Americký policejní důstojník Spencer Mortensen z Idaha zažil opravdu drsný zásah. Přivolán byl k autonehodě, jejíž viník se pokoušel spáchat sebevraždu. Schoval se s noži v domě a vyhrožoval, že se zabije. Pak se vrhnul na policistu...

Důstojník Spencer Mortensen měl v době zásahu na hlavě připevněnou kameru, která napínavé dění snímala. Celý zásah byl zaznamenán, což Mortensenovi pomohlo. Obviněn byl totiž z toho, že jeho zásah byl neodůvodněný. Záznam dokázal přesný opak.

Když Mortensen přijel na místo dopravní nehody, zjistil, že její viník Eric Byron Johnston (35) se ozbrojil dvěma noži a vběhl do blízkého domu. Jeho kamarádka řekla policistovi, že se podle ní chce zabít.

Policista nejdříve vešel do vchodu a snažil se Johnstona přimět, aby s ním hovořil a zahodil nože. „Zahoď ty nože a přijď si promluvit. Byla to jen autonehoda, ta za to nestojí,“ křičel dovnitř Mortensen.

S noži se vydal vstříc policistovi

Muž ale stále nevycházel, a tak policista vkročil dovnitř. Johnstona našel v kuchyni skutečně se dvěma noži. Viník autonehody se pomalým krokem vydal za Mortensen.

Ten okamžitě vykřikl „Zahoď ty nože, nebo tě zastřelím!“ Svou výzvu zopakoval ještě sedmkrát, poté začal pálit. Johnston se poté svalil na zem mrtvý.

jahodove_ticho ( 18. ledna 2014 10:53 )

jahodove_ticho ( 18. ledna 2014 10:53 )

Střílela si někdy? Já jo, pochopitelně ne do lidí, jen terče+zvířata. Fakt to není taková věda. Takže trvám na svém. Je to mamlas...

mortis69 ( 18. ledna 2014 03:10 )

Běžně se tomu říká sebevražda poldou Když dotyčnej nemá odvahu to skončit,vyprovokuje policajta

ladybug ( 18. ledna 2014 01:56 )

Jak říkají v Americe, policajt nejdřív střílí a pak klade otázky

anka ( 17. ledna 2014 23:49 )

kdyby to bylo tak jednoduche, tak ho do te nohy nebo ruky streli...

Zobrazit celou diskusi