Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Akce proti lihové mafii: Obsadili dům bosse, zadrželi luxusní auto s kanystry!

Kromě nočního zatýkání v Olomouci proběhla i razie v bytě šéfa lihové mafie Radka Březiny
Kromě nočního zatýkání v Olomouci proběhla i razie v bytě šéfa lihové mafie Radka Březiny  (Autor: Foto Blesk - Pavel Ryšlink, ČTK)
Autor: simao, rys, ČTK - 
15. ledna 2014
10:45

Díky neokolkovanému chlastu okrádali stát na daních, neštítili se ani prodeje metylu. Na Olomoucku včera do noci probíhala akce Cela, zásah proti lihové mafii. Kukláči vtrhli do domu obviněného podnikatele Radka Březiny, policisté pak zadrželi i luxusní auto plné bílých kanystrů... Řidiče přitom policisté honili několik minut po parku.

Zásahy přitom probíhaly na různých místech Moravy. "Rozsáhlá akce s krycím názvem Cela navazuje na prověřování zvlášť závažného zločinu krácení daně, poplatku a podobné povinné platby, souvisejícího s odhalením a zajištěním statisíců litrů nezdaněného lihu, o kterém byla veřejnost již v minulosti informována," uvedl mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták.

Zadržen byl údajně i Pavel Čaniga, jednatel Likérky Drak, nechvalně proslulé v metylové kauze. Podle ČT ho odvezli k výslechu do Holešova, centrály celé akce Cela. Mezi více než desítkou zadržených pak má být i Stanislava Březinová, manželka zlínského podnikatele Radka Březiny.Tomu kukláči obsadili dům. Podle ČT kvůli snaze Březiny korumpovat z vazby, kam byl umístěn, svědky i orgány činné v trestním řízení. Policie byla i v Březinově advokátní kanceláři v Přerově.

Na konci akce v Olomouci bylo auto plné podezřelých nádob

Auto plné podezřelých bílých kanystrů pak zadrželi v úterý kolem 22. hodiny policisté v Olomouci. „Šlo jen o běžnou silniční kontrolu,“ uvedla k akci, které se účastnilo nebývale velké množství policejních vozů a policstů v černých zásahových mundúrech ve spolupráci se strážníky městské policie.

Řidič luxusního sportovního vozu, kterého muži zákona zablokovali cestu v samotném centru města na třídě Svobody, se pokusil zmizet v nedalekém parku. Muži zákona ho však po několika minutách dopadli. U auta současně zadrželi jeho spolujezdce. Útroby automobilu ukrývaly velké množství bílých pravděpodobně deseti a vícelitrových kanystrů. Zda akce souvisela s razií proti nelegálním výrobcům a pančovatelům lihu odmítla policie potvrdit. Způsob provedení zásahu, chování posádky vozidla a obsah vozu tomu však napovídal.

Noční zatýkání v Olomouci: Policisté zastavili auto s podezřelými kanystry Noční zatýkání v Olomouci: Policisté zastavili auto s podezřelými kanystry | Blesk - Pavel Ryšlink

Zobrazit celou diskusi