Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dubajská velkolepá podívaná: Největší ohňostroj v dějinách stál 118 milionů korun!

Novoroční ohňostorj v Dubaji se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jakožto největší v dějinách.
Novoroční ohňostorj v Dubaji se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jakožto největší v dějinách.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: pom - 
14. ledna 2014
16:58

Tisíce světel, jež monumentálně vybuchují nad Dubajem a prosvěcují oblohu, jako by byl den. To byla podívaná, o níž si Česká republika, a vlastně i všechny ostatní státy světa mohou nechat jen zdát. Novoroční ohňostroj v Dubaji se totiž právem zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jakožto vůbec největší v dějinách. Podívejte, se jak velkolepá show vypadala!

Ten, kdo mohl tento okamžik zažít na vlastní kůži, na něj do smrti nezapomene. Takový ohňostroj, jaký měli na Nový rok v Dubaji, totiž nikde jinde na světě k vidění nebyl. A právem se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jako největší v dějinách. Arabští šejkové totiž na monumentálnosti rozhodně nešetří.

Tisíce lidí, jež o půlnoci slavily příchod roku 2014 právě v emirátu Dubaj, oněměly úžasem, když podívaná začala. "Po desetiměsíčním plánování bylo v představení, jež trvalo přibližně šest minut, odpáleno více než 500 000 ohňostrojů," píše se na oficiální stránce Guinnessových rekordů.

K jeho dokonalé synchronizaci bylo použito přes 100 počítačů a asi 200 techniků, jež měli vše na starosti. Veškerá pyrotechnika přišla v přepočtu téměř na 118 milionů korun. Podívejte se na nejvelkolepější okamžiky dubajského zázraku!

rudyptak48 ( 14. ledna 2014 17:56 )

Uvidíme, až těm arabům dojde nafta, zda budou takhle vyhazovat peníze. Kdyby to věnovali raději svým soukmenovcům v Palestině, kteří nemají ani na pořádne zbraně.

Zobrazit celou diskusi