Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lékařka prodávala děti: Dostala trest smrti s odkladem!

Čang Šu-sia byla odsouzena na trest smrti. K popravě ale nejspíš nedojde.
Čang Šu-sia byla odsouzena na trest smrti. K popravě ale nejspíš nedojde.  (Autor: Reuters)
Autor: shp, ČTK - 
14. ledna 2014
08:48

Na miminkách si rozhodla namastit kapsu a tvrdě za to zaplatí! K trestu smrti s dvouletým odkladem dnes odsoudil čínský soud lékařku, kterou shledal vinnou, že kradla novorozence v porodnici, kde pracovala, a prodávala je obchodníkům s dětmi.

Čang Šu-sia, která pracovala v nemocnici v okrsku Fu-pching v provincii Šan-si na severozápadě země, tvrdila rodičům, že se jejich děti narodily s těžkou vrozenou vadou a přesvědčila je, aby se jich vzdali. Pak novorozence, kteří byli zcela zdraví, prodala obchodníkům s dětmi působícím v několika provinciích.

V červenci loňského roku Čang prodala novorozeného chlapečka za asi 72 tisíc korun. Člen gangu pak prodal dítě páru v centrální části Číny za 200 tisíc korun. Soud jí celkem prokázal prodej sedmi dětí v období od listopadu 2011 do července 2013. Šest dětí vrátila policie pravým rodičům, sedmé během pobytu u nové rodiny z neupřesněných příčin zemřelo.

Poprava nejspíš nebude

Trest smrti s odkladem v Číně obvykle znamená po vypršení odkladu změnu na doživotní vězení. Obchod s dětmi je v Číně značný problém a pokračuje navzdory tvrdým trestům pro ty, kdo se ho dopouštějí.

jana999 ( 14. ledna 2014 17:58 )

trest je adekvátní,

Zobrazit celou diskusi