Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Oceán vyplavil podivnou stvůru: Může jít o důsledek radiace z Fukušimy!

Autor: so, shp - 
10. ledna 2014
10:41

V oblasti Kalifornie a sousedního Mexika byly během jednoho týdne vyplaveny na břeh dvě gigantické stvůry. U Santa Moniky šlo o oliheň a v Ojo de Liebre o velrybí siamské dvojče. Ochránci přírody brojí: má to na svědomí úniku radioaktivity z japonské Fukušimy!

Obří oliheň měřila téměř padesát metrů a americký expert, profesor biologie Martin L. Grimm, soudí, že živočich mohl projít mutací. „Říká se tomu radioaktivní gigantismus,“ uvedl. Poslední velký únik radioaktivní vody byl hlášen z atomové elektrárny v japonské Fukušimě v roce 2011. Fotografie však vypadá podezřele. Je možné, že jde o podvrh.

Oceánské proudy mohly zamořenou vodu nebo už mrtvé zmutované živočichy z Japonska ke břehům Kalifornie a Mexika přinést. Americké úřady případ zlehčují. „Oliheň byla mrtvá a i kdyby byla živá, na lidi rozhodně nezaútočí,“ chlácholí obyvatelstvo Cynthia Beard, úřednice přes přírodu z radnice v Santa Monice.

Ještě problematičtější je případ velrybího siamského dvojčete. To bylo vyvrženo na pláž ještě živé, ale po několika hodinách zemřelo. Mělo dvě zcela vyvinuté hlavy a srostlé ocasní ploutve. Biolog  Benito Bermudez tvrdí, že něco podobného ještě neviděl. „Odebral jsem té velrybě vzorky z kůže, svalstva a vnitřností a poslal to k testům. Nevím, co jiného bychom s tím zatím měli dělat,“ říká Bermudez.

abyss ( 12. ledna 2014 14:36 )

abyss ( 12. ledna 2014 14:35 )

honza666 ( 12. ledna 2014 11:04 )

Nepochybně může jít o výsledek radiace z Fukušimy, ale tím postiženým je spíše mozek redaktora, který vypustí takové kraviny.

naidka ( 11. ledna 2014 08:12 )

j_dc_cv: tobě chybí k úplné dokonalosti smysl pro humor a do svých sáhodlouhých příspěvků umístit sem tam nějaký smajlík, líp by se to četlo. Jinak je to pro bulvární diskuzi naprosto dokonalé.

j_dc_cv ( 10. ledna 2014 23:46 )

ps. to nemusím. Tam se nic zvláštního neděje. Letělo přes něj totiž tolik českých pilotů na běžných linkách, denně přes to území přeletí spousta letadel a propluje tolik lodí, že bys koukala. Ono to totiž jinak nejde. Je tak velký, že by byl nesmysl se mu vyhýbat. Jeho strany měří dohromady cca 5tis kilometrů. Jeho plocha je cca 1 milion km čtverečních! Některým nehodám se přisuzují záhadné nebo nadpřirozené příčiny. Spousta nehod byla racionálně vysvětlena. Ale ty si tomu věř dál jako na zmutovanou padesátimetrovou oliheň.

Zobrazit celou diskusi