Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exprezident Klaus: KMOTR knihy o KORUPCI!

Autor: vr - 
9. ledna 2014
19:38

Když loni Václav Klaus (72) vyhlásil proklínanou amnestii, sám se dostal do řečí, jestli do neudělal na objednávku. Teď jeho institut vydává knihu o korupci…

Elaborát s názvem Korupce: Ekonomie vs. mýty napsali pro institut ekonomové Pavel Ryska a Jan Průša. Zkoumají, co korupce vlastně je a v jakých případech se o ni jedná. Jaké má mínění na věc sám Klaus? V republice podle něho probíhá takzvaná »hra na korupci«, kdy jsou lidé osočování v rámci politického boje. A že to odvádí pozornost od důležitých témat.

„Považujeme korupci za negativní společenský jev, ale nemůžeme připustit, aby se debata o ní stala náhražkou politiky v naší zemi,“ řekl včera na křtu knihy. Klausovy názory na věc už v minulosti mnohé dost zarazily.

„Opovrhovaní a zatracovaní kmotři dnes plní na politické scéně podobně důležitou roli, jakou dříve plnili veksláci – zprůchodňují totálně rozbitý systém vládnutí v zemi,“ napsal třeba v jedné ze svých knih.

A teď se budu opravdu, ale opravdu šklebit!

Klaus se chtěl bavit o knize. Novináři se jej ale neustále vyptávali na jmenování nové vlády, výběr ministrů a kroky současné hlavy státu Miloše Zemana (69). „To je fakt debata na téma korupce ekonomie versus mýty,“ ušklíbl se Klaus. A vzhledem počtu otázek se šklebil opakovaně…

Tajemství novoročního přání

Když Miloš píše Václavovi
Největší poklad ve sbírce stovek novoročních přání, které si v institutu vystavil Klaus? No přece to od prezidenta! Co napsal Klausovi, který jej podporoval během prezidentské kampaně? „Milý Václave, přeji opravdu vše nejlepší. Miloš Zeman.“ Podtržené slovo mohl být humornou narážkou na téma Klausova oblíbeného slovního obratu »opravdu, ale opravdu«. A vystaveny byly i některé dárečky včetně knihy o fyzikovi  Stephenu Hawkingovi či přehled nejlepších českých vín. „Ano, to jsem dostal od přátel,“ potvrdil Blesku.

villi ( 10. ledna 2014 19:08 )

itartas jsi magor.Když ti řeknu,že jsi chytrý a bystrý-to neznamená,že jsi chytrý a bystrý a to samé neznamená,že si to opravdu myslím či jsem opravdu přesvědčen,že jsi chytrý a bystrý.Takže z tohoto moudra a slovíčkaření mne můžete uznávat jaký jsem chytrý a bystrý

itartas ( 10. ledna 2014 19:00 )

bil...za mrize patri vsichni blbouni jako jsi napr. ty

itartas ( 10. ledna 2014 19:00 )

co si ty huso Klaus nadelil, schvalne rekni mi....

itartas ( 10. ledna 2014 18:59 )

ceskej...jo jsi presne ceskej xindl, podle sebe soudis druhe.

itartas ( 10. ledna 2014 18:58 )

Klause uznavam a ve vsem co kdy rekl mel pravdu. Neskonale si ho vazim, je to nejen rovny chlap, ale pevny ve svych nazorech. pro mne i pro ostatni on je autorita, ktera se da poslouchat a tech imbecilu v nasi zemi je bohuzel prehrsel.

Zobrazit celou diskusi