Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Do Prahy míří 25 tisíc studentů ze Skandinávie: Opilí do němoty budou demolovat město

Loni Dánové v Praze zdemolovali několik hotelových pokojů. Na jejich přesuny po metropoli dohlížela policie
Loni Dánové v Praze zdemolovali několik hotelových pokojů. Na jejich přesuny po metropoli dohlížela policie  (Autor: ČTK)
Autor: lvi - 
9. ledna 2014
11:06

Opilí jak Dánové loni řádili v hotelích, podnicích, vyvolávali šarvátky a prali se s policisty. Kdo? Dánové, respektive tamní studenti, kteří zamířili do Prahy o zimních prázdninách. Letos si chtějí „jízdu“ zopakovat, ale ve větším počtu a s vydatnou podporou mladých sousedů Vikingů ze Švédska.

Podle informací policie se má kolem 20. ledna objevit v metropoli až dvacet tisíc dánských studentů a asi pět tisíc mladých Švédů.

„Shromažďujeme předběžné informace a sledujeme vývoj, jak se promění, nicméně podle posledních zpráv by do Prahy mělo 13. ledna přijet pět tisíc Švédů a 20. ledna pak dvacet tisíc dánských studentů. Ještě nevíme, kolik bude jejich turnusů,“ sdělil pro deník Právo mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Policie evidentně nechce nic ponechat náhodě a v souvislosti s přívalem seveřanů plánuje ustanovit speciální týmy, které by měly pohyb studentů neustále monitorovat. Policie rovněž chystá opatření s městskou částí Praha 1, které loni „odnesla“ řádění nejvíce.

„Chystám se v příštích dnech navštívit ambasády Dánska a ještě minimálně Velké Británie, abych jejich prostřednictvím vzkázal do místních médií zemí, z nichž se k nám studenti chystají, že je tu čeká tvrdé přijetí, přestoupí-li v České republice zákon,“ prohlásil odhodlaně starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09).

Loni v únoru způsobilo řádění Dánů v metropoli mezinárodní skandál, kdy se do věci vložili ambasády zúčastněných zemí a dokonce české ministerstvo zahraničí. Většina dánských výtržníků, které policie zadržela, byla předána dánským úřadům s detailním popisem přečinů. Ty vzhledem k nezletilosti nemohly podle tamních zákonů výtečníky nikterak trestně stíhat a řešily incidenty maximálně domluvou.

andreslawicky ( 9. ledna 2014 15:22 )

Takových agentur je plno na internetu jich najdete stovky.

andreslawicky ( 9. ledna 2014 15:19 )

Zažil jsem podobnou akci mimo území ČR kde pro změnu takový bordel dělali Rusové jejich zlatá mládež a zdemolovali bar tak že tam nezůstalo nic co nebylo zničené bylo to ve Francii a nikdo nic neřešil ráno přijel nějaký Ivan co měl sebou šest goril a zaplatil vše do posledního haléře majitel mu poděkoval usmál se a odpoledne se ta zlatá mládež válela na soukromé pláži u moře.

mrczech ( 9. ledna 2014 15:17 )

Kdo je organizátorem těchto chlastacích zájezdů ?

andreslawicky ( 9. ledna 2014 15:13 )

To je blbost demolování barů je věc provozovatelů a to už Blesk nepíše že agentura která pořádá tyto výlety za chlastem skládá u majitelů barů zálohu na způsobené škody a majitelé ví dobře že vše bude zaplaceno a jestli dělá někdo bordel venku musí zasahovat policie v souladu se zákonem.

andreslawicky ( 9. ledna 2014 15:11 )

Jen naši studenti nemají peníze to že demolují bary je věc provozovatelů a na ulici musí zasáhnout policie od toho si ty fízly platíme z daní.

Zobrazit celou diskusi