Představa, že si dopřeju jednoho chlápka na intelektuální rozhovory, druhého na animální milování a třetí zas bude dobrý otec a trpělivý vychovatel všech (ano všech, to je podstatné) společných dětí je přece tak lákavá… jenže my ženy jsme předvídavé a málokdy spoléháme na to, že všechno dopadne nejlepším možným způsobem.

Ostatně, i čeští pánové by možná měli podniknout průzkum v zemích, kde je mnohoženství normálním a zcela formálním modelem svazku a poptat se, jestli to nakonec není pořádná honička podělit všechny dámy penězi i pozorností, plnit všechny „manželské povinnosti“ a dostávat zcela manželskou držkovou z několika stran. A co teprve, kdyby se dámy dohodly… české missky a přítelkyně boháčů v tom možná ještě neumějí chodit, ale v jednotě je síla a v nerozborném šiku by dokázaly zrzka zmáčknout mnohem snáz.

Ostatně, občas touží zapytlačit si každý, ale fenomén zvaný polygamie znamená nejen harém, ale taky závazky nejen finanční. Vyplatilo by se to vůbec? Není výhodnější se, pokud není vůle udržet „poklopec zavřený“ nevázat vůbec, a nebo si prostě diskrétně užívat?

Pan Janeček se možná teď někde spokojeně směje, že se vyhnul vztahovým galejím a pokud jde o ženské snění… skoro to vidím před sebou. Dokonalý milenec vříská na děti, intelektuál do mě cosi hučí na loži, otcovský typ si před zrcadlem zkouší hipsterské brýle a všichni dohromady se dožadují lásky, pomoci a pozornosti, takže zas zpátky na zem. Kolouchů je všude spousta, ale dobře si rozmyslete, než po nic skočíte.