Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující video havárie letadla: Dva mrtví, kopilot přežil – už druhou havárii!

Šokující záběry letecké havárie na Islandu byly zveřejněny poprvé po roce od tragédie
Šokující záběry letecké havárie na Islandu byly zveřejněny poprvé po roce od tragédie  (Autor: youtube.com)
Autor: šim - 
8. ledna 2014
12:44

Jsou to záběry hrůzy. Letadlo v plné rychlosti náhle ztratí výšku, propadne se až těsně nad zem a křídlem smýkne o přistávací dráhu. Následuje exploze a ohnivá koule. Šokovaným zaměstnancům letiště několik okamžiků trvá, než vůbec uvěří svým očím a rozběhnou se k místu tragédie.

Tragická havárie letadla se sice odehrála už loni v srpnu, až nyní však bylo zveřejněno hrůzostrašné video, které pád letounu zachytilo. Šlo o malé letadlo letecké ambulance, které havarovalo na islandském letišti ve městě Akureyri, které leží necelých 100 km od severního polárního kruhu.

Na palubě letounu byli tři lidé. Kapitán a člen záchranného týmu zemřel, kopilot Axel Albert Jensen děsivou nehodu jako zázrakem přežil. Zdá se to neuvěřitelné, ale není to poprvé, co o vlásek uniknul ze spárů smrti. „Přesně před dvanácti lety zažil nouzové přistání,“ napsal uživatel, který na internetu zveřejnil video

Záběry ukazují, jak jsou pracovníci letiště, kteří byli zrovna na ploše, šokovaní, že vypadají jako by přimrzli k přistávací dráze. Až po chvíli se totiž všichni rozběhnou k hořícímu vraku. Ani po roce od nehody nejsou známy příčiny havárie.

saldo ( 8. ledna 2014 13:12 )

Nikdo nepřimrzl - rozběhli se hned, tak to nedramatizujte.

Zobrazit celou diskusi