Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Psí mušketýr Athos: Během mise ho postřelili, teď dostal metál!

Autor: lvi - 
8. ledna 2014
08:40

Vojenský pes Athos, který byl předloni vážně zraněn v Afghánistánu získal vyznamenání od ministra obrany Vlastimila Picka. Čtyřletý německý ovčák utrpěl poranění po výbuchu rakety odpálené afghánským povstalcem na spojeneckou základnu v provincii Lógar.

Athos dostal od ministra plaketu s velkou buvolí kostí a kožený obojek s oceňujícím textem a podpisem ministra. Čtyřletý pes po zranění získal postavení válečného veterána a má sníženou zdravotní klasifikaci.

 V lednu ho čeká veterinární vyšetření. Pokud jim úspěšně projde, absolvuje půl roku stejnou zátěž jako před misí v Afghánistánu. Když během té doby nebude mít žádné zdravotní problémy, tak by se mohl vrátit do plnohodnotné služby.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 8. ledna 2014 16:50 )

nejlíp by bylo, kdyby si ho vzal domů nějaký voják, který se vrátil z mise, nejlépe jeho psovod. Jednou jsem viděla starý film s Hanzlíkem, jak se vrátil z vojny, kde dělal psovoda, a svého vysloužilého psa si nechtěl domů vzít, přesto, že ho chtěli utratit, až ho jeho dívka přemluvila a dobře to dopadlo, no film. Jinak, nedovedu si představit ty útulky pro psí "válečné" veterány", jestli něco takového vůbec existuje, když armáda nemá na nic peníze.

bibijana ( 8. ledna 2014 16:25 )

dom01:zachránili,aby ho poslali znovu na smrt.To je zase dnes smutné téma.

bibijana ( 8. ledna 2014 16:24 )

naidka:

bibijana ( 8. ledna 2014 16:23 )

0707:

bibijana ( 8. ledna 2014 16:22 )

Proč vlastně Češi v tom Afganistánu jsou?Když nás Rusáci okupovali a dělali tady pořádky,tak většina národa se bouřila.A tahat koně,nebo psy do války,tak to je týrání,barbarství a zrůdnost.Na to vám jsou psi dobří.A teď mě klidně ukamenujte ,Až pes už nebude k ničemu,tak se utratí, a to je fakt.Armádě dávám za zneužívání psů  

Zobrazit celou diskusi