Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kancléřka Angela Merkel: Pád na běžkách a zlomenina pánve!

Německá kancléřka Angela Merkel utrpěla zranění na lyžích
Německá kancléřka Angela Merkel utrpěla zranění na lyžích  (Autor: Isifa.com, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
6. ledna 2014
12:22

V době, kdy Německo stále trne nad dalším osudem pilota F1 Michaela Schumachera, zažili naši západní sousedé další závažné zranění na lyžích! Tentokrát na běžkách upadla kancléřka Angela Merkel. Ve švýcarském Svatém Mořici utrpěla prý zranění pánve, které ji nějaký čas znemožní výkon funkce. Mluví se o tzv. neúplné zlomenině.

Po švýcarských svazích se i bílé stopy v zemi helvetského kříže zdají být tuhle zimu pro Němce proklaté. V době, kdy legendární německý pilot F1 Michael Schumacher stále bojuje v nemocnici v Grenoblu o život po děsivém pádu na sjezdovce v Méribelu, se do Švýcarka na lyže vydala i německá kancléřka Angela Merkel (59).

Staronová šéfka německé vlády, která na sklonku minulého roku již podruhé obhájila svůj post, vyrazila na dovolenou do oblasti Svatého Mořice. Na běžkách však spadla a utrpěla zranění - podle svého mluvčího Steffena Siberta utrpěla závažné pohmožděniny s podezřením na neúplnou zlomeninu levé zadní části pánve. Merkel tak skončila stejně jako Schumacher na nemocničním lůžku. "Má tři týdny hodně ležet," uvedl mluvčí.

Ke zranění kancléřky naštěstí došlo podle mluvčího jen "při malé rychlosti". Německá politička však musela zrušit svůj veškerý další "cestovní" program - třeba plánovanou cestu do Varšavy a přivítání předsedy lucemburské vlády v Berlíně. Pracovat by Merkel měla z domova, již na středeční zasedání vlády by však chtěla dorazit osobně - vůbec poprvé se totiž sejde kabinet, který před Vánocemi jmenoval prezident Gauck.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

reggina ( 7. ledna 2014 08:30 )

co ty lyze maji proti nemcum?.......

vrtajzub ( 6. ledna 2014 15:11 )

Nabudúce nech si sadne do saníííí, volov má okolo seba dosť, môžu ju ťahať po rovine.

popocatepetl ( 6. ledna 2014 14:19 )

A Češi mají problém s mstivým alkoholikem ... Všude je něco.

popocatepetl ( 6. ledna 2014 14:17 )

... říkala mistryně světa Vonnová těsně před tím, než si v kotrmelcích potrhala kolenní vazy? Na lyžích nepadají jen ti, kdo se strachy klepou tak, že všechno sjedou pluhem, anebo z každého kopečka odepnou lyže.

popocatepetl ( 6. ledna 2014 14:15 )

Zajímavé... čím to asi je? A hned pár příspěvků výše dává návod na odpověď. U sebe doma, v Německu, ctěná, vážená, pro mnohé nedotknutelná, suverénní vítězka voleb (potřetí v pořadí). Ale náš "obyčejný člověk" s patentem na všechen rozum to vidí jinak...

Zobrazit celou diskusi