Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jejich revírem je Kladno, jejich tempo je vražedné: Strážníci zachraňují ježky v kelímku i kachny v kanále

Autor: shp - 
3. ledna 2014
19:11

Loňský rok u městské policie v Kladně připomínal občas odchytovou veterinářskou službu. Strážníci totiž zasahovali u několika případů, ve kterých hrálo hlavní roli jedno nebo více zvířat. Jak dopadl takový zásah u volně pobíhajících slonů nebo nešťastného, kelímkem oslepeného ježka?

V březnu dostali kladenští strážníci oznámení, že v lesoparku Bažantice volně pobíhají sloni. Když dorazili na místo, zjistili, že se skutečně nejedná o žert a v této lokalitě se vyskytuje několik obřích savců.

Naštěstí se ukázalo, že jsou pod dozorem ošetřovatele z nedalekého cirkusu. O dva měsíce později vyjížděla městská policie k ježkovi, kterému uvízla hlava v kelímku od jogurtu. Nebohého bodlináče strážníci osvobodili a dopravili ho do bezpečného úkrytu.

Záchrana káčátka z kanálu

Dva týdny na to strážníci dokonce ve vlastní garáži našli kachnu s malými káčátky. Při jejich vyhánění ale jedno z mláďat spadlo do kanálu, ze kterého ho policisté dostávali další hodinu. Nakonec se jim to ale povedlo.

V září zase hlídka vyháněla stádo ovcí, které se rozhodlo pást přímo v kolejích na nádraží v Dubí. O čtyři dny později odchytili policisté kozu, která se toulala po silnici v Tchorazu. Kozička byla poté předána majitelce.

Poslední zásah byl u pračky, která se nalézala v bytě v ulici Vity. V té se totiž usídlila užovka. Tu se z ní podařilo dostat, ale její majitel se nikdy nenašel.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi