Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pitbulka se při psích zápasech rvala na smrt. Teď si hraje s dětmi!

Autor: lvi - 
2. ledna 2014
20:16

O záchranu zbídačelé fenky pitbula se zasloužil snoubenecký pár z Los Angeles. Poté, co fenku našel u opuštěného skladiště, přivolal záchranáře Eldada Hagara z nadace Hope for Paws, který fenku doslova vysvobodil ze spárů téměř jisté smrti.

Hagar celou anabázi zdokumentoval na video a dojemný záznam obletěl svět. Cadence původně ohrožovala okolí a nechtěla k sobě nikoho pustit, jelikož byla vážně zraněna. V okamžiku, kdy před ni Hagar v klidu položil vodítko fenka jakoby vycítila naději, začala záchranáři důvěřovat a nakonec s ním odjela na odchytnou stanici.

„Tam jsem zjistil, že Cadence zřejmě byla využívána pro nelegální zápasy. Byla pokousaná, měla polámané kůstky, kusy jiných psích nehtů v očích. Kvůli tomu málem přišla o zrak,“ uvedl pro televizní stanici CNN Hagar.

Happy end

Po třech týdnech usilovné péče nadace Hope for Paws a záchranářů, se Cadence vrátil zrak a začala znovu důvěřovat lidem. A nejen jim. I ostatním psům. Dva dny po jejím nalezení totiž Hagar našel na jihovýchod od kalifornské metropole opuštěného psa jménem Chance. S Cadence se z nich stali nerozluční přátelé. Společně si nyní dokáží hrát a rozdávat lásku i dětem, což dokazuje zmíněné video. Dalších slov patrně netřeba.

mesinkam ( 5. ledna 2014 18:28 )

dovol, abych ti to trochu osvětila...pitbulové byli, a v případě zápasů dodnes jsou šlechtěni na to, aby útočili na psy a ne na lidi. Pokud pitbul napadl člověka, byl zastřelen, protože to opravdu nebylo žádoucí.

bibijana ( 2. ledna 2014 21:49 )

o novém zákoně vím,ale je to smutné,že do teď byl pes považovaný za věc,která bolest necítí.Já jsem na to týrání zvířat strašně citlivá.Týraný člověk ,ten se už nějak ozve,ale němá tvář nepromluví.Chtěla bych žít ve státě,kde bych takové zrůdnosti nemusela číst a být tak v pohodě.Stejně na to bude policie a justice kašlat,tak,jako doteď.Nikde jsem se nedočetla,že by osoba,která psa utýrala,byla potrestaná.

vera51 ( 2. ledna 2014 21:32 )

Krasne,vsude ziji lide kteri maji srdce na pravem miste a to je dobre

nyctereutes ( 2. ledna 2014 21:14 )

Začíná se maličko blýskat na lepší časy: Od včerejška pes není dle zákona věc, ale živý tvor, cítící bolest...

bibijana ( 2. ledna 2014 21:10 )

Pro mě je nepochopitelné,že kdejaký pták je zákonem chráněný a pes,který je ze zvířat člověku opravdu nejblíž,je považovaný vlastně za nic.Lidé s nimi mohou nakládat dle libosti.I Evropská únie v tomto problému je naprosto nečinná.Jinde pořád něco přikazuje,stanovuje limity,pokutuje kdejakou hovadinu,ale ochrana zvířat - absolutní nezájem. 

Zobrazit celou diskusi