Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

OBRAZEM: Novoroční ohňostroj v Praze: Tentokrát z Letné

Autor: geo - 
1. ledna 2014
18:57

Na Nový rok večer od 18 hodin se nad Prahou rozzářil novoroční ohňostroj, který už se stal tradicí. Nebe rozsvítilo na 10 tisíc odpálených rachejtlí a speciálních efektů.

Tématem letošního roku byl císař Rudolf II. proslulý svou zálibou v umění a tajemnu.  Obrazy tak měly připomínat golema, kytice květin či zlaté groše a stříbrné tolary z doby panovníka, který Prahu miloval.

 Na ohňostroj byl nejlepší výhled z pražských mostů, nábřeží anebo z vrchů z Petřína, či přímo z Letné. Ohňostroj bylo možné pozorovat i z vrchu Vítkova. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

evita5555 ( 1. ledna 2014 23:37 )

Tisíce tupcov čumelo na ťažké prachy, vystrelené do vzduchu. Vôbec netuším, kedy sa tento idiotský zvyk v našich krajinách udomácnil. Už niekoľko rokov väčšine znepríjemňuje táto banda život, nedáju sa v klude prežiť už ani vianoce a na silvestra sa nedá výjsť ani von, lebo človek tŕpne, odkiaľ mu nejaký idiot zhodí nejakú raketu na hlavu. A to už nehovorím o zvieratách a malých deťoch, ktoré sa neustále budia na príšerný rachot. Silvester vyzerá, ako keby vypukla vojna. Prečo to preboha nazakážu? A to už nehovorím o mrzačení užívateľov rôznej pyrotechniky. Dúfam, že ten veľvyslanec nechcel tiež odpáliť nejaký ohňostroj.

cipisek134 ( 1. ledna 2014 20:33 )

Super Feuerwerk!

cipisek134 ( 1. ledna 2014 20:31 )

Á, vidiečan, alebo vidiečanka? A on je už i na vidieku internet? A odkedy?

zlymikes ( 1. ledna 2014 19:45 )

chudáci zvířátka.Jsem sice z vesnice,kde takové megalomanství nebylo,ale pejsek se vrátil až dopoledne a kočička je pořád v šoku. Kdyby si tím pražáci alespoň zlikvidovali potkany a ne chudáky v parcích

liderlig ( 1. ledna 2014 19:32 )

Kdo nestihl, tak na celý ohňostroj se můžete podívat zde: https://www.youtube.com/watch?v=aBCZ_jc-74k

Zobrazit celou diskusi