Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Silvestr, ze kterého bolí hlava: Opilci, střepy, krev i sebevražda

Autor: ČTK, geo - 
1. ledna 2014
11:50

Oslavy Silvestra tak jako každý rok přidělaly práci záchranářům a hasičům.  Opilí lidé v ulicích, petardy, střepy a nepořádek na každém kroku, to je obrázek napřáklad z pražského Václavského náměstí. O silvestrovské noci i k několika úmrtím, v Praze byly tragické pády z okna. Policie zatýkala opilce i dealery drog.

V Praze 10 skončila tragicky potyčka mezi manžely, která vyústila v sebevraždu pětačtyřicetileté ženy. Ta skočila z okna ve třetím patře, řekla novinářům mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. V Petrské ulici v centru Prahy vypadl muž z okna ve třetím patře. "Utrpěl četná zranění neslučitelná se životem," uvedla mluvčí. Protože byla v té době v bytě větší skupina lidí, policie nevylučuje, že za smrt může někdo další.

Pád z balkonu

 Vážným úrazem skončilo počínání party mladých lidí v Praze 3, která kolem půlnoci posilněná alkoholem přeskakovala z balkonu na balkon. Jedenadvacetiletá dívka sportovní výkon nezvládla a propadla světlíkem. Při pádu z pátého patra si zlomila nohu a vyprostit ji museli hasiči za pomoci lezecké výbavy.

Smrtelná nehoda

Na Vysočině zemřel během silvestrovské noci dvacetiletý řidič osobního auta, který narazil do stromu mezi Libicí nad Doubravou a Štěpánovem. Z jeho tří spolucestujících byl jeden zraněn těžce a další dva utrpěli lehčí zranění. ČTK to sdělila mluvčí policie Dana Čírtková. Tragická dopravní nehoda se stala krátce po 23:00. Mladý řidič zahynul na místě. Jestli měl v krvi alkohol, ukáže až pitva.

Ve Stodu na jižním Plzeňsku spadlo šest lidí z plošiny ve výšce tří metrů. Podle policie se parta mladých lidí vozila při oslavě na plošině vysokozdvižného vozíku.   

Při dopravní nehodě ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku utrpěla těžká zranění hlavy mladá žena, když řidič auta zřejmě nezvládl zatáčku. V autě cestovalo celkem šest osob. "Těžká zranění hlavy utrpěla mladá žena a v umělém spánku jsme ji museli transportovat na traumacentrum Fakultní nemocnice Brno. Další čtyři mladé ženy utrpěly zranění povrchového charakteru a pohmožděniny," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.  

Požáry

 V Královéhradeckém kraji o silvestrovské noci hořely dům a chalupa na Jičínsku. Škoda u obou požárů činí asi 160.000 korun. U Máchova jezera shořela na Nový rok prázdná chata, škoda je předběžně odhadnuta na 300.000 korun.

Policisté, záchranáři a hasiči v celé zemi jako obvykle zasahovali u drobných požárů způsobených zábavní pyrotechnikou. Lékaři ošetřovali převážně lehčí úrazy, které zavinily petardy nebo zhoršená koordinace způsobená alkoholem. Policisté řešili a různé potyčky, většinou rovněž pod vlivem alkoholu.  

a-z- ( 1. ledna 2014 15:22 )

Řekni si tomu drsňákovi, co jezdí po Václaváku s bagrem...

Zobrazit celou diskusi