Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Apokalypsa na železnici: Ohnivá koule ozářila oblohu!

Autor: shp - 
31. prosince 2013
11:02

Ohlušující rána, obrovská ohnivá koule vzlétající k nebi a jako zázrakem žádní mrtví ani zranění. Tak dopadla srážka dvou vlaků v americké Dakotě. Jeden z nich převážel ropu, takže po vykolejení okamžitě explodoval.

Úřady se rozhodly raději evakuovat 300 obyvatel z nedaleké obce Casselton. Hasiči s požárem bojují doteď.

Jeden z vlaků převážel naftu, druhý obilí. Úřady zatím nevědí, jak k neštěstí došlo. Po srážce se ozvala série výbuchů, nejméně deset vagonů začalo hořet a okolí zavalil hustý kouř. Oba vlaky patří společnosti BNSF Railways, kterou vlastní investorská firma Berkshire Hathaway Warrena Buffetta.

Casselton se nachází asi 1,6 kilometru od místa neštěstí. Úřady rovněž požádaly obyvatele v oblasti 16 kilometrů od místa neštěstí, aby kvůli kouři raději nevycházeli ze svých domovů a nevětrali. Nehoda zřejmě opět posílí debaty o bezpečnosti přepravy ropy po železnici, jejíž objem se zvyšuje.

zlymikes ( 31. prosince 2013 11:29 )

Nehoda zřejmě opět posílí debaty o bezpečnosti přepravy ropy po železnici, jejíž objem se zvyšuje.??? Jak lajdáckost souvisí s přepravou ropy na dráze? AŤ se jdou učit k nám,kde se přepravilo nafty,benzinu,petroleje,LTO a dalších po kolejích neurekom

Zobrazit celou diskusi