Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kradená nafta z provrtaného potrubí vytékala několik dnů do lesa na Vysočině

Autor: Jiří Čada - 
30. prosince 2013
21:54

 

Trojice mladých táborníků (11,14 a 15) odhalila velkou naftovou loupež! V lese u obce Knyk na Havlíčkobrodsku neznámí zloději navrtali potrubí s naftou patřící firmě Čepro.


Vzniklou škodu vedení společnosti odhaduje zatím na 15 milionů korun. „Naši pracovníci trasu kontrolovali těsně před Štědrým večerem a potrubí uložené v zemi bylo v pořádku,“ říká mluvčí společnosti Čepro Lenka Svobodová.

„Dole v lese máme tábořiště. Už když jsme tam přicházeli, cítili jsme podivný zápach, jako nafty nebo benzinu,“ vyprávěl jeden táborníků Petr J. (14). Když pak si kluci chtěli nabrat vodu z potoka, bylo jasné, že něco není v pořádku.

„Plavala tam na hladině pěna a mastné olejové skvrny,“ popsal situaci Petr. Jeho o rok starší kamarád Filip L. okamžitě sáhl po mobilu. „Volal jsem nejdříve domů mamce, ta mně poradila, abychom  zavolali hasiče,“ dodal Filip. V tu chvíli kluci ještě netušili, že zhatili praktiky drzých zlodějů nafty.

„Jedná se skutečně o trestný čin. Potrubí bylo navrtáno,“ potvrdila Blesku Lenka Svobodová. Ta připustila, že nyní společnost Čepro zvažuje, jak všímavé táborníky odmění.

Pod místem poškozeného potrubí hasiči umístili na potoce několik norných stěn a pracovníci Čepra budou muset v okolí odtěžit desítky tun kontaminované zeminy.

 

reiner ( 31. prosince 2013 13:05 )

Tak koukám, že tady by si přišel na své dement, který mi posílá až 3 sáhodlouhé SMS denně. Patrně se domnívá, že jsem vlastníkem, anebo figuruji v nějaké ropné společnosti. Od nabídky likvidace starých zátěží, po nabídku prodeje ostrůvku v moři s čůrkem nafty který prý zdědil až po dnešní vyhrůžku za osud 6OO mrtvých na silnicích, ze kterých viní mě. Nezlákaly ho ani miliony dolarů a nabídky od královských rodin aby svůj nápad prodal, protože je prý Čech. Vím, zdá se to úsměvné, ale věřte - když nemáte možnost jak mu to zatrhnout, jde o nervy. Není prý radno na podobné SMS odpovídat, protože by vám mohl přijít mastný účet.

zlymikes ( 31. prosince 2013 06:02 )

Už dávno tomu,ještě za dob nedemokracie,byl stejný případ severně od Plzně na "produktovodu" ze Záluží do Třemošné.Tehdy tam bylo malé naftové jezírko.

martin.nedbal ( 30. prosince 2013 23:21 )

Já bych vrtal až bych brečel! Kluci pitomí, mohl sem mít nasyslenou naftičku na 3 roky teď mám jen na jeden rok!

namoroman ( 30. prosince 2013 22:47 )

Už si to tolik neber...nebýt demokracie, tak by si nemohli někteří ani pořádně nakrást.Za komančů kradli všichni, ale zase to za moc nestálo

japome ( 30. prosince 2013 22:34 )

Takto zdivočelý národ si nic jiného než KOMUNISMUS nezaslouží v demokracii tady neumí nikdo žít. Každý si myslí, že může všechno beztrestně páchat a vzor mají v polistopadových politicích. Špatně jsme to začali a ještě hůř skončíme Tvrdé tresty pro všechny zloděje, podvodníky a vrahy jinak se nehneme z místa.

Zobrazit celou diskusi