Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policie o masakru v Newtownu: Matka nechtěla, ať střelec bere antidepresiva!

Autor: shp - 
28. prosince 2013
22:02

Americká policie zveřejnila kompletní zprávu o loňském masakru v základní škole v Newtownu v americkém státu Connecticut, při kterém střelec Adam Lanza zabil 26 lidí. Stojí v ní, že jeho matka nechtěla, ať bere antidepresiva.

Dokument, jejž činitelé označili za bolestný, obsahuje tisíce stránek textu a fotografie. Mimo jiné odhaluje nové informace o životě útočníka, který podle všeho trpěl duševní poruchou, uvedl dnes server BBC News.

Lanza loni 14. prosince v základní škole v místní části Sandy Hook zavraždil 20 dětí a šest dospělých. Pak obrátil zbraň proti sobě. Ještě před masakrem doma zabil svoji matku, která ho naučila zacházet se zbraněmi použitými při útoku.

Policie již tento měsíc zveřejnila výtah ze zprávy o vyšetřování. Uvedla v něm mimo jiné, že Lanza byl posedlý školním masakrem v Columbine z roku 1999, při němž dva studenti zavraždili 12 dětí a jednoho učitele. Vyšetřovatelé také zjistili, že Lanza jednal sám, že útok plánoval a že masakr trval méně než 11 minut.

Kompletní zpráva pak například obsahuje informace o tom, že útočníkova matka den před masakrem mluvila o synových "potížích" se známou. O něco dříve se jí Lanzová svěřila, že její syn je "stále více deprimovaný". Celé tři měsíce prý neopustil svůj pokoj a komunikoval s ní jen prostřednictvím e-mailu.

Matka si prý v bytě také nemohla postavit vánoční stromeček, protože Adam neměl rád Vánoce. Když se ho zeptala, zda by se cítil špatně, kdyby se s ní něco stalo, řekl jí prý, že ne. „Nancy přesto nikdy nevyjádřila obavu o svou bezpečnost, když byla sama s Adamem,“ vylíčila známá, jejíž totožnost dokument neuvádí.

Zdravotní sestra Kathleen Koenig, která se s Lanzou setkala v letech 2006 a 2007, zase vypověděla, že matka odmítala dávat Adamovi předepsaná antidepresiva. Podle Lanzové měl potíže se zvedáním ruky, což připisovala těmto lékům.

adeso ( 29. prosince 2013 14:39 )

je spousta matek, které ve své hlouposti vůbec nechápou že svým dětem vlastně škodí, stačí se podívat okolo sebe

adeso ( 29. prosince 2013 14:38 )

je vidět že nemáš děti - když poslouchám vnoučata a vidím jak se spolužáci chovají, tak nevím..., je to tu samá hyperaktivita, učitelé jsou z blbečků neposlušných a nezlomitelných na palici. Kdo ty naše debílky bude za chvíli učit? My jsem se báli učitelů a ředitel byl konečná, rodiče stáli na jejich straně. Dneska rodiče stojí proti učitelům-- Kolikrát jsem slyšel, před dětmi, že učitel je blbec, že by ho měli přeložit, žáci stávkují proti školám a učitelům ..je to diktát pitom-ečků a jejich rodičů

adeso ( 29. prosince 2013 14:30 )

dneska je normální nechávat dětem absolutní svobodu s výkřikem že neomezujeme jejich vývoj...vlastně se hloupá mláďata vychovávají sama, pak se divíme. Ona i fena si zpacifikuje štěnaťa a zaklepe s nima aby pochopila, kdo tomu velí. V Británii chtějí zákon který zakazuje děti bít... no ono to taky u nich vypadá jenře oni narozdíl od nás nacpu pak fracky do internátů, kde je srovnaj. Když už ani matky nemají rozum, tak kdo už Už to že tohle potrhlo žilo jen s matkou je příšerný. Pokud v rodině není otec stojí to vždycky za houby...

mesalina ( 29. prosince 2013 00:06 )

matka mu neměla bránit v tom, aby užíval léky, měla na to dohlédnout, nemuselo to tak dopadnout, kdo jiný jak ona ho znal nejlíp a musela poznat, pokud byla normální, že není v pořádku, velkou vinu nese ona....

namoroman ( 28. prosince 2013 23:09 )

Hoch je psychicky labilní, matka s ním má evidentně problémy a přesto ho učí střílet a kupuje mu zbraně...ještě jsou do toho zamotaní psychiatři, učitelky, zdravotní sestry a kdoví jací další lidé.Asi z nich nikdo nemá aspoň morální odpovědnost, je to vůbec možné a pochopitelné?????

Zobrazit celou diskusi