Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tajemství Moniky Babišové: Jak se dřív jmenovala a proč pláče?

Autor: simao - 
27. prosince 2013
09:00

Se svým partnerem Andrejem Babišem se rozhodně nenudí. Její muž aspiruje na post ministra financí, rozruch kolem něj je ještě větší, než před volbami. Monice Babišové se tak převrátil život - sama je nyní častým terčem pozornosti. Prozradila přitom, jak se dříve jmenovala, proč si vzala Babišovo jméno a také jak zvládá život vedle vrcholného politika.

Monika Babišová si vstupem svého partnera do politiky musela zvyknout na novou roli - jako partnerka šéfa Agrofertu a jednoho z nejbohatších Čechů nebyla pod takovým drobnohledem, jako nyní. Sama přiznává, že to nenese lehce. "Nebyla jsem zvyklá, že mě lidé pozorují a hodnotí. Bývalo jedno, co mám na sobě a jak vypadám, když jdeme do společnosti," říká v rozhovoru pro magazín MF Dnes.

Proč občas brečí

Nová role na ni však přinesla nové požadavky. Babišova žena však bez obalu přiznává, že se se současnou situací nevyrovnává zrovna snadně. "Ačkoli navenek to tak nevypadá a působím možná sebevědomě, opak je pravdou. Žiju v napětí. Pak mi stačí sebemenší maličkost, jedna konkrétní kritika, a mě to rozhodí až tak, že se rozbrečím," prozrazuje. Nechce prý zklamat sama sebe, svého muže, ani svoje děti. I když se vstupem svého muže do politiky nesouhlasila, prý mu vyloženě nebránila ani nijak nehrozila.

Co se u ní doma změnilo

Vliv politiky na domácnost Moniky Babišové je však znatelný. I když je Babiš starostlivým otcem, je doma prý méně, než býval dřív. Monika Babišová však sama není zvyklá na roli ženy v domácnosti. Pracuje jako interiérová designérka. "Jsem poměrně emancipovaná a vždycky jsem se chtěla prosadit. Nepotřebuju být slavná, ale chci být schopná se o sebe postarat tak, abych nebyla na nikom závislá," vysvětluje v Mladé frontě. Vždy prý měla podporu v tom, aby mohla pracovat. Celou domácnost však živí Babiš, co si Monika vydělá, to jsou jen její peníze. Svému muži přitom kupuje prý hlavně oblečení. "Bílé košile, manžetové knoflíčky a ponožky," vyjmenovává časté dárky. 

Proč se přejmenovala

U Moniky Babišové však překvapilo, že se s Andrejem Babišem nevzali. "Jsme spolu dvacet let, máme dvě děti, myslím, že dnes už není potřeba pořádat nějakou svatbu," myslí si. Přesto si však vzala alespoň Babišovo jméno. Dříve se jmenovala Herodesová, jméno však změnila hlavně kvůli dětem. "Nechtěla jsem, aby se dětí vyptávaly, proč se máma jmenuje jinak," dodává manželka miliardáře.

Video  Monika Babišová: Andík je pořádný tygr!  - Jan Jedlička, David Turek
Video se připravuje ...

pupak_1 ( 20. prosince 2019 00:36 )

Vypadá, jako stará laciná ***, chová se, jako stará, laciná ***, tak je co
Stará, laciná ***.

mandat ( 29. prosince 2013 00:31 )

Mozna ma svuj duvod. Nikdo nevi,jak to mezi nima je.

mandat ( 29. prosince 2013 00:29 )

Na te fotce,kde se libaji, tak pan Babis se diva nekam uplne jinak. Je to bez citu, studene.

y1xcvbnm ( 28. prosince 2013 20:26 )

no v Blesku to fakt nebylo ale možná v pestrém světě nebo kde to bylo ke čtení. O omluvě zatím zmínka nebyla. To by byla fakt blbá informace , to by si měli ověřit!!!! než to napíšou. člověk se ale dnes už nediví ničemu.

chanel5 ( 28. prosince 2013 16:29 )

měl....

Zobrazit celou diskusi