Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama v Praze: Osm lidí se otrávilo plynem! V nemocnici i těhotná žena a dvě děti

Autor: simao, ČTK - 
25. prosince 2013
20:50

Všechny složky integrovaného záchranného systému dnes zasahovaly v Praze 6-Střešovicích, kde se osm lidí přiotrávilo plynem, unikajícím patrně z porouchané karmy. Do nemocnice musela i těhotná žena a dvě děti - jejich stav byl přitom natolik vážný, že skončily v barokomoře.

Policie, záchranka i hasiči zasahovali ve středu kolem 18:30 v pražských Střešovicích, kde se osm lidí přiotrávilo oxidem uhelnatým. U většiny z nich byla otrava vážná, sedm z nich tak muselo být převezeno do Vojenské nemocnice a do nemocnice v Kladně.

Jedovatý plyn zřejmě unikl z karmy, kde se může vytvořit jako zplodina hoření. Vysoká koncentrace plynu se vytvořila v koupelně rodinného domu v ulici U Střešovických hřišť. "V domě bylo celkem osm osob, z toho dvě děti," potvrdila mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

U obou dětí a dvou dospělých, včetně těhotné ženy, byla navíc otrava tak vážná, že skončili v kladenské barokomoře používané k léčení lidí, kteří se nadýchali plynu či kouře.

Na místě byli také policisté. "Propátrávali jsme interiéry, aby tam nikdo nezůstal," doplnil mluvčí policie Tomáš Hulan. Také dva policisté se na místě nadýchali plynu, ale podle Hulana jim k zotavení stačily kyslíkové lahve.

Video  Video z místa úniku plynu v Praze 6  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

alenealejo ( 26. prosince 2013 11:57 )

lysohlavek02........gogo píše fakty... ale ty...ako si napísal tie znaky,tak to by ma zaujímalo.... ....asi nejaká ´´vianočná´´ klávesnica....

karlos107 ( 26. prosince 2013 08:38 )

Do pr.de.le lidi to nemůžete dávat pozor?? To je takový problém si nainstalovat hlásiče za pár korun?? Dnes, aČ to píšu nerad, Vás to vyškolilo. Mohli tomu předejít. O to smutnější, mají Vánoce ve Francii a Anglii, kde počasí ovlivnit nemohli. Je to smutné jak tady tak v zahraničí.

lysohlavek02 ( 26. prosince 2013 01:00 )

✫ ✫ ✫. `⋎´✫¸.•°*˜”˜”*°•✫ . .✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫ ☻/ღ˚ •。* ♥♥ ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。 /▌*˛ ˚ ..děde gogo ty seš REBEL ..proč seš kurrwa tak zlej? ˚ ✰* ★ / \ ˚. ★ *˛ ˚♥♥* ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ ♥♥ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚ ♥♥.

gogo ( 25. prosince 2013 22:29 )

Blesk opět září. Ti lidé se samozřejmě neotrávili, ale přiotrávili. Přehánět se musí ať to stojí, co to stojí..

Zobrazit celou diskusi