Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vánoce Davida Ratha s manželkou i milenkou: Snažím se podělit obě rodiny

David Rath má dvě rodiny: S manželkou Evou a milenkou Renátou
David Rath má dvě rodiny: S manželkou Evou a milenkou Renátou  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný, archiv Blesku)
Autor: simao - 
24. prosince 2013
17:04

Loňské Vánoce strávil David Rath ve vazbě. A jsou to pro něj neveselé vzpomínky. Jenže ty nyní odvál čas – Rath je po dlouhých 18 měsících z vazby venku, Ruzyňskou vazební věznici opustil více jak měsíc před Vánocemi. Jak nyní tráví exposlanec vánoční svátky? Věnovat se snaží oběma svým rodinám. Jenže nemá to tak úplně jednoduché.

Když Blesk.cz nedávno navštívil Davida Ratha v jeho ordinaci v Hostivici, svěřil se Rath, že trochu bojuje s nákupem vánočních dárků. Příliš v tomto směru nestíhal. „Minulý týden jsem byl celé dny od rána do večera u soudu, snažil jsem se ale rodině koupit alespoň nějaké drobnosti, aby bylo vidět, že jsem na ně nezapomněl,“ řekl na Štědrý den před rozbalením dárků Rath.

Největším darem pro politika, kterému u soudu nadále hrozí 12 let za mřížemi za údajnou korupci ve Středočeském kraji, však bylo už jen to, že nyní mohl být opět s rodinou. Vlastně s rodinami. Rath se snaží věnovat jak synovi Danielovi, kterého má s manželkou Evou, tak Filipovi, kterého má pro změnu s milenkou Renátou. „Snažím se je podělit, jak to jde,“ říká o svých dvou rodinách Rath.

Na procházce se syny, Štědrý večer s otcem, manželkou i milenkou

Jeho synové jsou jako bratři. Hrají si spolu, sedávají spolu u počítače, proti čemuž se ale Rath snaží bojovat. Počítačové hry považuje za žrout času. Na Štědrý den tak vyrazil se svými syny na procházku. „Byli jsme se s dětmi projít po Hostivici a pak jsem vyrazil pro otce Ratmíra, aby strávil Štědrý večer s námi,“ prozradil Rath.

Jeho otci Ratmírovi je prý podstatně lépe, než když Rath seděl ve vazbě. "Myslím, že tím jak se dostal na svobodu, tak mimořádně pookřál," tvrdí Rath. Sám pak má na Štědrý den napilno i z dalších důvodů. "Stihl jsem pomoci uvařit rybí polévku, ryby jsem i naložil - tuhle tradici dodržujeme," říká. Děti se mezitím dívaly na televizi. "Pohádky je ale moc neberou," dodal Rath.

Bývalý středočeský hejtman přitom nejprve slaví v Hostivici s manželkou, pak s milenkou, která bydlí nedaleko a u které má Rath již psané trvalé bydliště. Podobný harmonogram přitom měl Rath i po propuštění na svobodu - nejprve se doma přivítal s rodinou, pak vyrazil i se synem Danielem za milenkou Renátou, u které strávil noc. Podobný scénář si pak připravil i na Štědrý večer. V minulosti přitom v Hostivici vyrážel i na půlnoční mši. Zda půjde tentokrát, to Rath ještě nevěděl.

kdoasi ( 26. prosince 2013 13:06 )

Určitě je nevinej...chytili ho s krabicí vína,odposlechy jsou zmanipulovaný, odvolávám co jsem odvolal a na tu ženskou mě položili a ještě rozhoupali.Je mi jasný,že je zbožným přáním všech,co se ho tu zastávají,aby byl nevinej,ale bohužel pro vás,realita je jiná!

kdoasi ( 26. prosince 2013 13:03 )

kdoasi ( 26. prosince 2013 13:02 )

Máš místo mozku z chlastu kostku?!?Nebo ses tak blbej narodil?

kdoasi ( 26. prosince 2013 13:01 )

inocenta ( 26. prosince 2013 10:58 )

Kdo jsi bez viny, hodˇkamenem. Neřešme vinu či nevinu, ale řešme dvojí metr,ktzerý tu vládne a závislost soudů na policích a jejich kmotrech. Nikdy nikdo neví,kdy si to odskáče, třeba za někoho privilegovaného, nebo že se někomu vlivnému hodně znelíbil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa