Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Křetínský o koupi Blesku: Vidím v něm příležitost

Daniel Křetínský (vpravo) je novým majitelem společnosti, která vydává deník Blesk.
Daniel Křetínský (vpravo) je novým majitelem společnosti, která vydává deník Blesk.  (Autor: Foto Blesk - Martin Pekárek)
Autor: red - 
20. prosince 2013
18:54

Proč se miliardáři Daniel Křetínský a Patrik Tkáč rozhodli vstoupit do českého mediálního byznysu a stali se novými majiteli vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, které vydává deník Blesk?

„Věříme v budoucnost společnosti, jejímž hlavním komerčním produktem je deník Blesk,“ řekl Křetínský během pátečního projevu k zaměstnancům.

Na pódiu stál vedle generální ředitelky Libuše Šmuclerové a zástupců původních akcionářů Marka Dekana (Ringier Axel Springer Media AG) a Marka Waldera (Ringier AG).

Ani jedna ze stran neoznámila, za kolik byla společnost prodána. Ohodnocena ale byla na zhruba 4,7 miliardy korun. Křetínský i Tkáč ji kupují jako fyzické osoby. Jaké jméno vydavatelství v budoucnosti ponese, ještě není rozhodnuto.

Jeden motivační prvek je podle Křetínského strategicko-komerční. „Spočívá v tom, že - na rozdíl od mnoha jiných - v současné situaci tohoto vydavatelství vidím více příležitostí než problémů,“ řekl Křetínský.

Druhý motivační prvek je principiální. „Na tomto trhu s velkou mírou jistoty proběhne významná konsolidace, která povede k tomu, že na trhu bude pouze několik center, které budou tvořit lokální zpravodajství v tom nejširším slova smyslu. Denně zásobovat lidi informacemi o tom, co se děje. Já jsem přesvědčen že budeme jedním z nich. A musíme najít správný recept na to, abychom z této konsolidace profitovali co nejsilněji. Ten úkol není samozřejmě triviální, ale já věřím, že je možný a že naše vydavatelství může být za tři roky od dnešního dne relativně významnější, než je dnes,“ řekl Křetínský.

illis ( 21. prosince 2013 18:08 )

jote

75pedro ( 21. prosince 2013 17:29 )

majojo, kdyby byla taková jak píšeš, nechala by tuhle diskusi smazat. Ona je hodně tolerantní. Když je diskuse pod pravým jménem, tak nikdo takové sra.čky nepíše.

hromosvody ( 21. prosince 2013 16:24 )

A který je ten pan Křetínský? Ten vlevo nebo ten vpravo?

75pedro ( 21. prosince 2013 14:01 )

Cože, já jsem adoptovanej?

illis ( 21. prosince 2013 12:04 )

Asi nestihla vizážistu, stylistu a módní Fanča má asi dovolenou, určitě by jí poradila něco, aby byla coool . Takhle si asi Dominik bude muset brzy pořídit mladší model . Líbě bude už 51, Hašek ještě 50 nedosáhl a ať dělá Libuš co může, roky nezakryje. Pořád bude vypadat starší. Ale mohl by jí udělat Šmucler omlazovací zuby, jaké má Aleš Háma, to ubere 2-3 roky .

Zobrazit celou diskusi