Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Snímky, které zasáhnou duši: Ty nejdojemnější fotografie roku 2013!

Autor: shp - 
25. prosince 2013
06:30

Jsou fotografie, které zaujmou nebo pobaví, ale jsou i snímky, které se člověku vryjí nesmazatelně do paměti. Některé životní události možná trvaly jen několik okamžiků, ale díky zmáčknutí spouště fotoaparátu se staly nesmrtelnými.

Foto papeže Františka, který požehnal a políbil muže znetvořeného vážnou nemocí, obletělo celý svět. Všichni mluvili o tom, že je skutečně svatým mužem, který ví, co je slitování a soucítění.

Jsou to ale i anonymní fotky, které se objevily na sociálních sítích, které dokážou zasáhnout srdce. Manžel, který učí svou ženu znovu od začátku abecedu, protože utrpěla ztrátu paměti, si zaslouží úctu.

Soucit a dojetí zase vyvolává vdova, která si každý den do restaurace bere fotku svého zesnulého chotě. Tak moc ho milovala.

Fotkami, které zasáhnou srdce, se internet jen hemží. Toto jsou ty nejdojemnější, které byly zvěčněny v letošním roce.

namoroman ( 25. prosince 2013 13:00 )

Církev je firma a kněží jsou její management.Právě probíhá firemní revitalizace zakázek, vývoj nových produktů, školení dalšího managementu, rozšiřování polí působnosti, investice do výzkumu a vývoje!!! Hlavně probíhají rozsáhlé kapitálové investice, navýšení majetku a už chybí jen prodej svých akcií na burze...s akciemi druhých podniků už obchodují dávno

namoroman ( 25. prosince 2013 12:50 )

Ta metafora je přesná!!! Jezuité slouží v církvi na ohlídání její "čistoty" a už jen chybí aby měli arijský rodokmen.Jezuité jsou vyvolení, kteří mají oproti řadovým kněžím mnoho výhod a privilegií.Bylo to přirovnání celkem trefné, a že se Ti to nelíbí je Tvoje věc. Mě se nelíbí činnost církví vůbec-Jeden moudrý jednou řekl: "Víra vznikla tehdy, když se poprvé setkali podvodník s hlupákem"- To je velká pravda, protože jinak ta lež vzniknout ani nemohla.Nebo máš lepší teorii v jedné větě o vzniku víry?

topyr ( 25. prosince 2013 11:59 )

Ta metafora pokulhává. Wehrmacht byla Wehrmacht a jednotky SS (asi máte na mysli bojové jednotky, tzv. zbraně SS) byly jednotky SS. To se nemíchalo. Stejně jako třeba ČSLA (Československá lidová armáda) a LM (Lidové milice) za komoušů: jejich příslušníci nosili podobné stejnokroje, řídili se stejnou ideologií a doktrínou, ale jedno nebylo součástí druhého. Jezuité, naopak, jsou součásti římsko-katolické církve, stejně jako je její součástí každý věřící římský katolík. Církev, to není management. Církev, to je obec věřících.

naidka ( 25. prosince 2013 11:57 )

"Nejdojemnější" jsou ti dva zamilovaní pánové....

namoroman ( 25. prosince 2013 10:15 )

Foto papeže Františka, který požehnal a políbil muže znetvořeného vážnou nemocí, obletělo celý svět. Všichni mluvili o tom, že je skutečně svatým mužem, který ví, co je slitování a soucítění. Jezuita - slitování, soucítění, skromnost, chudoba Jezuité jsou pro mě něco jako jednotky SS ve Wehrmachtu Takoví lidé se nám glorizují a idealizují! Asi tak jako že křesťanské restituce jsou odluka církve od státu-prostě převrátit to naruby a udělat ze lži pravdu... SUPER!!!

Zobrazit celou diskusi