Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Milenci z kauzy Rath: Bude svatba? Zásnuby mají Kott a Pancová za sebou

Dojde v kauze Rath na svatbu? Kateřina Pancová a Petr Kott jsou již delší dobu zasnoubeni
Dojde v kauze Rath na svatbu? Kateřina Pancová a Petr Kott jsou již delší dobu zasnoubeni  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
19. prosince 2013
12:00

Petr Kott se během soudu v kauze Rath svěřil: "Požádal jsem o ruku a odpověď jsem dostal." "Že ano," doplnila ho hbitě jeho partnerka Kateřina Pancová. Kdy bude svatba? Vzhledem k současnému procesu se to plánuje těžko, přiznala Pancová. Hlavní líčení přitom pokračovalo i dnes - dalším přehráváním odposlechů.

Milenci z kauzy Rath si užívají svobody, jejich soud však běží dál. Se zásnubami se přitom Kott pochlubil před soudní síní TV Nova. Jenže nejde o nějakou extra horkou novinku - Pancovou o ruku požádal ještě před propuknutím kauzy. Tedy před více jak 18 měsíci, které strávili obvinění ve vazbě.

Státní zástupce Jirát však vztahu Kotta s Pancovou příliš nepřeje - označuje je jako organizátory korupce při stavebních a zdravotnických zakázkách ve Středočeském kraji a nejraději by je viděl zpátky v lochu. Bývalý hejtman Rath pak podle něj o všem věděl a dělil se s nimi o provize. Trojice lékařů vinu vytrvale odmítá.

Svědkyně: Pancová se cítila v kanceláři v bezpečí

U soudu se přitom i dnes přehrávaly policejní odposlechy - především záznamy z kanceláře exředitelky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové. Ta už je zpátky v domě v Rudné u Prahy, kde žije s exposlancem Kottem. U soudu však zaznělo, že bezpečně se Pancová cítila patrně nejen v Kottově náručí, ale také právě ve své kanceláři. "S paní ředitelkou jsme domlouvaly, kde předáme provizi, první splátku. Navrhovala jsem, že se setkáme v Diplomatu (hotel). Paní ředitelka říkala že nejbezpečnější je její kancelář," uvedla  u soudu podnikatelka a korunní svědkyně Ivana Salačová.

Z odposlechů miláčka Kotta a broučka Pancové

Kott: „Tak broučku, teď musím rozpočítat, co tam vlastně zbylo. Mělo by tam být 1 120 000, 880 000, 600 000, je 1 480 000. Takže pro každého 740 000 s námi s Martinem (není jasné, o koho jde, pozn. red.). Já si to musím ještě ale napsat tady na jednu tu, počkej, abych v tom neměl úplný hokej. 112, 56, 6 procent, tři tři šest. To jsme to úžasně stihli, viď broučku?“

Pancová: „To je takový to miláčku, hlavně se nezastavit.“

Kott: „Mě to s tebou baví. To je zajímavý. Mě třeba vůbec jako, já nemám vůbec nerva z toho jít s Jirešem si u Národního divadla předat ty prachy.“

Zdroj: Aktuálně.cz

jyrka ( 19. prosince 2013 14:41 )

To je mazec. Doufám, že ta banda si pude na dlouho sednout. Ano, presumpce neviny, ale dělaj z nás blbce. O bedně s prachama pořád tvrděj, že tam byly prachy. Odposlechy, že jsou neprůkazný, přitom je tam všechno slyšet. Neskutečný hajzlíci. Všichni tři (patnáct nebo kolik jich je ??)

mirkazam ( 19. prosince 2013 13:41 )

A Rath jim půjde za svědka se škatulou vína..chichi

silen ( 19. prosince 2013 12:37 )

...nechápu, proč s nimi ty soudy tak otálejí?! Rok a půl, co byli ve vazbě celý tým expertů zpracovával odposlechy a všechny ty materie, teď to budou půl roku u soudu přehrávat, ti budou řvát takové ty oblíbené fráze o "nesrozumitelnosti a o vytržení z kontextu...", pak se odvolají a poběží to všechno znovu... a tak furt dokola, než spokojeně pojdou věkem...! Jsou země, kde přistihnou zloděje (třeba s miliony v krabici), zítra je soud a pozítří už "sedí"! Tak se to má dělat!!!

Zobrazit celou diskusi