Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Evakuace na Harvardu: Student hrozil bombou. Bál se zkoušky!

Autor: tas, ČTK - 
18. prosince 2013
07:40

Univerzita v americkém Harvardu má jednu z nelepších pověstí  na světě. Tu ale nyní pošramotil jeden student, který se bál zkoušky natolik, že raději sedl k počítači a emailem nahlásil na univerzitě bombu. Bál se totiž své závěrečné zkoušky! A jak to dopadlo?

Hrozbu bombovým útokem, která v pondělí vedla k evakuaci čtyř budov Harvardovy univerzity v americkém státě Massachusetts, má na svědomí student snažící se oddálit svou závěrečnou zkoušku. Podle agentury AP to v úterý uvedla americká prokuratura.

Student Eldo Kim zaslal podle prokuratury univerzitním činitelům a policii výhružný e-mail, podle nějž měly výbušniny explodovat ve dvou ze čtyř budov univerzitního kampusu na předměstí Bostonu. V jedné ze zmiňovaných budov měl Kim v pondělí ráno místního času skládat závěrečnou semestrovou zkoušku. Místo toho se ve středu objeví před soudem.

Univerzita raději po hrozbě nechala evakuovat všechny čtyři budovy, do nichž se mohli studenti vrátit až po několika hodinách. Instituce v celé oblasti Bostonu mají totiž zvýšenou pohotovost po pumovém atentátu během místního maratónu, kdy v dubnu zahynuli tři lidé.

Pondělní poplach na Harvardu je dalším v řadě bezpečnostních problémů na amerických školách. V pátek student střední školy v Coloradu těžce postřelil svého spolužáka a spáchal sebevraždu. Podle policie chtěl přitom útočit celkem v pěti třídách, k čemuž naštěstí nedošlo.

V listopadu byl zase skoro celý den uzavřen areál Yaleovy univerzity ve státě Connecticut po anonymním telefonátu, který varoval, že na kampus míří útočník odhodlaný zabíjet. Policisté později dospěli k závěru, že šlo o falešný poplach.

Xeen ( 18. prosince 2013 22:42 )

Doufám že pak blesk napíše, zda tu zkoušku udělal nebo ne!

zabibol ( 18. prosince 2013 08:47 )

Ty se taky projevuješ svojí neoddiskutovatelnou demencí.

zabibol ( 18. prosince 2013 08:45 )

Asi se bál otázek z Marxismu-Leninismu.

Zobrazit celou diskusi