Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Revizor pokutoval svého šéfa za jízdu načerno: Spletl si ho s pankáčem!

Šéfa libereckého a jabloneckého dopravního podniku Romana Šotolu (ČSSD) pokutoval a prý i urážel revizor
Šéfa libereckého a jabloneckého dopravního podniku Romana Šotolu (ČSSD) pokutoval a prý i urážel revizor  (Autor: Reprofoto ČT, archiv Blesku)
Autor: simao - 
17. prosince 2013
15:09

K poněkud kuriózní situaci došlo v liberecké MHD. Revizor požádal o jízdenku muže v teplákovce, s kohoutem na hlavě a náušnicí v uchu - jízdenku ale nedostal, a tak přistoupil k blokové pokutě. Jenže z pasažéra se vyklubal jeho nadřízený, šéf představenstva dopravního podniku Roman Šotola (ČSSD)! A ten si pak na chování revizora postěžoval. Prý ho urážel i kvůli účesu.

Roman Šotola je tři roky předsedou představenstva dopravního podniku v Liberci a Jablonci. MHD však dle svých slov příliš nejezdí, tentokrát však vyrazil do tramvaje. Jenže ouha, zapomněl si doma zaměstnaneckou průkazku a lístek si u řidiče zapomněl koupit. Když k němu přistoupil revizor, neměl platnou jízdenku a jel načerno.

Člen ČSSD se snažil celou situaci vysvětlit, jenže u kontrolora narazil na nepochopení. Údajně se dočkal i urážek na vzhled a účes - revizor si zkrátka svého nejvyššího nadřízeného spletl s nějakým pankáčem...

Ředitele však revizorovo chování zarazilo. A rozhodl se bránit proti aroganci revizorů. "Když se zachoval takto ke mně, jak se zachová k lidem, kteří nemají žádnou možnost bránit se tak, jako mám já," vysvětloval Šotola České televizi. A serveru idnes.cz dodal: "Potvrdilo se mi, že mnoha revizorům chybí lidský přístup ke kontrolovaným cestujícím a naopak panuje přezíravý přístup."

Revizor-nešťastník, který se nachomýtl do prekérní situace, se dočkal i zastání. Postupoval prý v souladu s pravidly přepravy. "Žádná kontrola není příjemná, tudíž ani revizoři nemají lehkou úlohu," bránila revizora mluvčí dopravního podniku Martina Poršová. A Šotolovi nezbylo, než zaplatit čtyřicetikorunový poplatek za zapomenutou průkazku. Revizory v Liberci však nyní podle ČT čekají častější kontroly jejich chování.

 

revizoridp ( 22. prosince 2013 21:09 )

Vážení, rád bych uvedl věci na pravou míru. Pan Šotola (předseda představenstva DP) neplatil nic na místě, bylo s ním sepsáno hlášení o porušení přepravních podmínek, které předal gen. řediteli DP a snad údajně zaplatil 40kč. Revizor se k němu choval naprosto korektně a pan Šotola zneužil své postavení v DP a ohrazoval se svou funkcí s komentáři, jak je možné, že nezná svého nejvyššího nadřízeného a že bude mít problém. Pozval si ho na kobereček před celé vedení DP a ve formě monologu s ním jednal jako s "hovnem". Celé ostatní vedení ani nepíplo, protože jsou z něj všichni posraní. Na žádost pana Šotoly se točila reportáž do ČT a MF dnes. Bohužel již po odvysílání zjistil, že přestřelil. Revizoři DP ihned druhý den žádali o reakci gen. ředitele a oznámili že požadují řešení celé situace s primátorkou města Liberce. Na tento popud p. Šotola oznámil, že se během ledna sejde osazenstvo přepravní kontroly k projednání a vysvětlení celé záležitosti. Byl zaslán požadavek o přijetí k primátorce pí. Rosenbergové a na tento popud se ihned ozval p. Šotola, že nutně žádá o svolání schůze s revizory DP ještě ten den. Šotola z vlastních úst do ČT pronesl jak se k němu choval revizor arogantně a že nemá lidský přístup. Po poradě s revizory řekl, že to byla nafouklá bublina z médii. Nemělo to takhle vyznít. ???? nevidí si do pusy. Na nátlak revizorů byl přislíben nový napravující článek v tisku. Ten vyšel následující den v Libereckém deníku, kde uvádí, že vše bylo korektní a že se chovali oba slušně. tak trochu blázinec. Nicméně na poradě s revizory se pan Šotola choval jako hovado houpání na žídli, dloubání v nose, nebyl schopen vyslechnout revizory i vedoucí pracovníky DP, ihned přerušoval a vedl si svůj rozhovor, že se vlastně nic nestalo a tak dále. Tento člověk nemá co na takovéto funkci co dělat. do kravína kydat hnůj. Krásné Vánoce přejí revizoři a raději si štípejte jízdenky ať se nehádáme.

arne127 ( 18. prosince 2013 19:32 )

Jotopír tys byl u toho? Já ano tak mlč on ten revizor ho neurážel a ten hulvát Šotola ten už měl tolik průserů ale stále ho tam drží ten má inteligenci řeznického psa

jahodarka ( 18. prosince 2013 18:25 )

Jo má hrb a dvě hlavy

jahodarka ( 18. prosince 2013 18:18 )

Jo tak vy dáte svůj krk tak to mě pobavilo.

jahodarka ( 18. prosince 2013 18:16 )

A vy jste byl u toho, že víte, jak se choval? Nebo tady žerete pisálky z bulváru.

Zobrazit celou diskusi