Chytili ho, zbili ho, svlékli do spodního prádla a předali policistům. „Nebyl jsem přímo u toho, ale vím, že to byl dopad toho, co se dělo již nějakou dobu. Ta skupinka se tam pohybovala už déle a krádeží bylo stále více," řekl organizátor burzy Pavel Jeřábek.

Případ potvrdil i vedoucí obvodního oddělení Policie ČR v Čáslavi Lubomír Vilímek. Řekl, že polský podezřelý byl převezen na stanici do Čáslavi a místní příslušníci se okamžitě spojili s cizineckou policií. „Informovali nás, že se jedná o člověka, který již má kriminální minulost v rámci Evropské unie," sdělil.

Aktuálně je celý případ 
v šetření. Ten den byly v Chotusicích nahlášeny celkem tři případy kapesní krádeže. Jak velká je v nich vina zadrženého, ale zatím nebylo zjištěno.


Další fotografie toho, jak se na Kutnohorsku vypořádali s polským zlodějem najdete ZDE>>


Žiletkami rozřezávali kapsy

Organizátor burzy sám říká, že kapsáři s žiletkami jsou nyní velkým problémem na podobných akcích a nepracují sami. „Bývají to sehrané skupiny, které si kradené věci předávají mezi sebou. I díky tomu jsme si jistí, že chycený muž nebyl sám," dodal Jeřábek.

V souvislosti 
s tímto případem se nabízí otázka, zda nebudou ti, kteří podezřelého muže svérázně zadrželi, nějak za své jednání potrestáni. „V tuto chvíli nemohu říci víc. Nejdříve se musí zjistit, co se na místě přesně stalo. Jsou prováděny výslechy svědků," uzavřel Lubomír Vilímek vedoucí čáslavské policie.

 

Anketa
Byl tento drsný trest, byť na hraně zákona, lepší než případných třeba 100 hodin veřejně prospěšných prací?
počet hlasujících: 2333
Anketa
Byl tento drsný trest, byť na hraně zákona, lepší než případných třeba 100 hodin veřejně prospěšných prací?
Ano
98 %
Ne
2 %
počet hlasujících: 2333

Viděl zloděje, ten ho napadl

Boje s organizovanými kapsáři nejen na trzích, ale 
i v obchodních domech či pasážích jsou nyní velmi ožehavým tématem po celé republice a ne vždy dopadnou ideálně. V minulosti byl jen na Kutnohorsku zaznamenán případ, kdy na venkovním trhu přítomný muž spatřil zloděje přímo při činu.

Když chtěl zasáhnout a zavolat policii, vyrazili mu pachatelé mobilní telefon z ruky, nastříkali slzný plyn do obličeje a utekli. 
I tehdy byl jeden z nich dopaden a odvezen na policejní stanici.

Napadený muž sám pak skončil v nemocnici, kde mu lékaři vyčistili rány po slzném plynu. Pálení v očích, nose i krku ale podle svých slov cítil ještě několik dní po incidentu.

BYLI JSTE SVĚDKY TOHO, JAK NA TRHU V CHOTUSICÍCH ZATOČILI S KAPSÁŘEM? OZVĚTE SE NÁM DO REDAKCE NA TELEFON 724 014 586 NEBO MAILEM NA TIP@BLESK.CZ